Asgari ücrete yüzde 30 zam getirilmesine yönelik tepkiler sürüyor.
Asgari ücretin 22 bin 104 lira olarak belirlenmesinin ardından İktidara yakın olan Türkiye gazetesinin yazarı Cem Küçük, işverenlerin AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüştüğünü söyledi.
Küçük, "İşverenler Erdoğan’la görüşüp 'işsizlik artar' demişler. Asgari ücrette sadece patronların dediği oldu" ifadelerini kullandı.
TGRT yayınına katılan Küçük, şöyle konuştu:
"İşverenler Erdoğan’la görüşmüşler. İşverenler Erdoğan’a ‘işsizlik artar’ demiş. AK Parti ve MHP’den ‘iyi’ oldu diyen tek kişi yok. Asgari ücretin izah edilebilir tarafı yok. Toplumda çok fazla eleştiriliyor. Şu an Suriye konusu bile konuşulmuyor. Herkes olumsuz etkilendi. Asgari ücrette sadece patronların dediği oldu. Enflasyonda gidişat iyi değil.
AK Parti, hükümette olduğu sürede ilk kez açıklanan enflasyonun altında asgari ücrete zam yaptı. Bunun izah edilecek bir tarafı yok. Çalışanlar değil patronlar mutlu. Ben 24 bin liradan aşağı olmaz diyordum. Hükümet yakaladığı ivmeyi süpürdü. İnsanların morali bozuldu. Kendi alacağın her şeye yüzde 44 zam yapıp, halka yüzde 30 verirsen bu olumsuz olur."
İmamoğlu’ndan Erdoğan'a akraba ataması yanıtı28 izlenme
En korkunç birincilik: 'Okumak karın doyurmaz' sözü Türkiye'de gerçek oldu8 izlenme
Adnan Oktar’ı ‘savcı’ FETÖ’cü yapmış!212 izlenme
İktidar medyası “CHP’li belediye Gazze yardımını faiziyle geri istedi” demişti! Gerçek bambaşka çıktı13 izlenme
İstanbul’u kaybeden AKP, İBB’nin tablolarını mı kaçırıyor?180 izlenme
Danıştay onayladı: Bilecik’te 120 futbol sahası kadar tarım alanı yok edilecek14 izlenme
FETÖ'den aranan eski komiser, saklandığı evde gizli bölmede böyle yakalandı23 izlenme
Türkiye'de yaşayan ama Türkçe bilmeyen yabancı uyruklu adam, Erdoğan'ın kazanmasıyla sokağa çıkıp seçim sonuçlarını böyle kutladı38 izlenme