Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yer alan Cumhurbaşkanı kararı kapsamında yayımlanan Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (ÖİB) kararıyla; milli savunma sanayiinde ülke kaynaklarının etkin ve verimli kullanılmasının sağlanması ile fabrika verimliliğinin artırılması ve yeni iş/üretim imkanları oluşturmaya yönelik yatırımların özel sektör tarafından yapılması amaçlanıyor.
Sakarya Arifiye ilçesinde 1.8 milyon metrekare üzerine kurulu tesisin, işletme hakkının verilmesi yöntemiyle özelleştirilmesi ve işletme hakkı süresinin 25 yıl olması öngörülüyor. Özelleştirme işlemleri 31 Aralık 2019’a kadar tamamlanacak.
SÖZLEŞMESİ BAKANLIK TARAFINDAN BELİRLENECEK
Fabrikada TSK’ya yönelik mal ve hizmet üretiminin devamlılığının sağlanması ve MSB kontörlünde yeni yatırımların yapılması da dahil olmak üzere ihale dokümanında ve işletme hakkı sözleşmesinde yer alacak hususlar, ÖİB ve MSB tarafından belirlenecek.
Uygulamada, teklif sahiplerinin savunma sanayii tesisi işletme deneyimleri, mali yeterlilikleri gibi MSB ve ÖİB tarafından uygun görülecek hususlar, ön yeterlilik kriteri olarak belirlenecek.
“ÖZEL SEKTÖR TARAFINDAN YAPILMASI AMACIYLA…”
Resmi Gazete’deki kararda şunlar yer aldı:
“Mülkiyeti Maliye Hazinesine ait ve Milli Savunma Bakanlığına (MSB) tahsisli Sakarya ili, Arifiye ilçesi, Hanlıköy Mahallesinde bulunan 1075 ada, 5 parsel numaralı 1.804.131 m2 yüzölçümlü taşınmaz ile üzerinde bulunan MSB Askeri Fabrikalar Genel Müdürlüğü 1. Ana Bakım Fabrika Müdürlüğü işletimindeki mal ve hizmet üretim birimlerinin (fabrika), özelleştirme ile hedeflenen genel amaçlarının karşılanmasının yanı sıra; milli savunma sanayinde ülke kaynaklarının etkin ve verimli kullanılmasının sağlanması ile fabrikanın işletme verimliliğinin artırılması ve yeni iş/üretim imkanları oluşturmaya yönelik yatırımların özel sektör tarafından yapılması amacıyla..."
https://odatv.com/askerifabrikadasatiliyor20121810.html
İlyas Salman'dan 'sarayın sanatçılarına' sert yorum 'Saraya dalkavuk olacağıma halka soytarı olurum!'36 izlenme
MHP’li eski başkanın kardeşi CHP’li üyeyi silahla ağır yaralamıştı: Sebep ‘Topal’ şarkısıymış23 izlenme
FETÖ'de tekme tokatlı 30 milyon dolar kavgası!43 izlenme
Sinan Ateş’in eşi Ayşe Ateş: “Bu adamlar Külliye'ye birkaç kilometre mesafede, bu işleri devlete kafa tutarcasına yapabiliyorlarsa bu insanlardan her şey beklenir. Benim arabamı da takip etmişler”30 izlenme
Ekrem İmamoğlu, selin ardından Eminönü'nü ziyaret etti! Esnafa söz verdi!142 izlenme
'Kızılay'ın yardım malzemeleri satıldı' iddiası: Yöneticiler tutuklandı!107 izlenme
6 yaşındaki çocuk gelin skandalında Kadir İstekli ve baba Gümüşel için yakalama kararı!43 izlenme
Ekmekte zam krizi: Üretimi durduracaklar!371 izlenme
Rusya'dan ABD'ye tehdit gibi uyarı: 'Düşünme bile!'
AKP’li belediyeyi karıştıran olay: - Nerelisin -Rizeliyim -İşte sizler böylesiniz, gerizekalı, aptal
Resmi Gazete'de yayımlandı: Bu sınırı aşan kredi kartı limitlerinin tamamı düşürülecek
Dans görüntüleri sızdırılan Sanna Marin, kürsüde kendini savunurken gözyaşlarına boğuldu.