İlahiyatçı Cemil Kılıç, yaptığı paylaşımlar nedeniyle hakkında açılan davada 7 ay hapis cezasına mahkum edildi.
Sosyal medya hesabından açıklama yapan Kılıç mesajında, "Bugün yargılandığım davada 7 ay hapsime hükmedildi. Türkiye adına üzgünüm. Kamuoyuna duyuruyorum." ifadelerini kullandı.
"SİYASİ KARARDIR"
Cemil Kılıç Odatv'den Uğur Can Biçer'e yaptığı açıklamada kararın siyasi olduğunu ifade etti.
Kılıç, dindarlığı savunduğunu dinciliğini eleştirdiğini için ceza aldığını söyledi.
Kılıç yaptığı açıklamada şunları söyledi:
"Karar tutanağını henüz almadık. İki tweetimden dolayı ceza aldım. Birincisi "Bir ilahiyatçı olarak yazıyorum ki tarih Türkiye'deki İslamcılar kadar hırsız, düzenbaz, yalancı ve cahil bir topluluk görmüş değildir. İslamcılar Hz. Muhammed öncesi cahiliye devrinin temsilcileri gibiler. İslamcı sapkınlığa karşı çare devrimci Muhammedî Müslümanlıktır!" şeklinde attığım tweet. İkincisi ise "Din, güzel ahlaktır, diyor sevgili peygamberimiz Hz. Muhammed! Lakin gel gör ki dincilerin çoğu ahlaksız!"
Bu ikisinden dolayı 7 ay hapis cezası verdiler.
İslamı savundum islamcılığı eleştirdim desem de hiç umursamadılar. Dindarlığı savunuyorum, dinciliği eleştiriyorum savunması yapmama rağmen hiçbir şekilde kararlarını değiştirmediler. İlk duruşmadan itibaren son derecede olumsuz bir tavır takındılar.
Bugün islamcılık korundu Muhammedi Müslümanlık cezalandırıldı. Bugün dincilik korundu dindarlık cezalandırıldı. Düşünce ve ifade özgürlüğü ayaklar altına alındı.
2013’te “Erdoğan’ı Yüce Divan’a göndermezsem namerdim” diyen Bahçeli: "Bukalemun siyasetçilerden olmadık"74 izlenme
"Cumhuriyet tarihinin en büyük sahte seçmen olayıyla karşı karşıyayız"2017 izlenme
Rusya 20 ton çilek ve kayısıyı geri gönderdi!96 izlenme
Sosyal Güvenlik Uzmanı 'memurlara yüzde 35 zam' için 'yalan' dedi, gerçek zammı açıkladı!41 izlenme
Kocaeli'de "Geçinemiyoruz" diyenler imza topluyor!219 izlenme
AKP Antalya vekil aday adayı 'Devletin tek kuruş borcu yok, Türkiye ekonomisi Almanya'yı bile geçti !'2187 izlenme
Gezici araştırma son anketin detaylarını açıkladı! Saray'da sonuçları görenler uzun uzun uzaklara dalıyor47 izlenme
İktidar yandaşı isimden Erdoğan'ı kızdıracak itiraf gibi sözler! 'CHP'nin oyları arttı'38 izlenme