Barış Yarkadaş, geçtiğimiz akşam TV100’de katıldığı canlı yayında Mine Tozlu Sineren’in, rüşvet iddialarıyla ilgili olarak CİMER’e başvurmasına rağmen dilekçesine cevap verilmediği ve işlem yapılmadığını söylediğini aktardı.
Programda, organize suç örgütü lideri olduğu iddiasıyla hakkında yakalama kararı bulunan Sedat Peker’in iddialarına ilişkin konuşan Yarkadaş, Sineren’in CİMER’e başvurusuyla ilgili ulaştığı yeni detayları Twitter hesabı üzerinden paylaştı.
Barış Yarkadaş, iş insanı Mine Tozlu Sineren’in CİMER’e yaptığı başvuru ardından geri arandığını, ifadesi alınması için karakola çağrıldığını söylerken, Sineren’in karakola gitmediğini açıkladı.
İşte Yarkadaş’ın o açıklaması:
"Dün gece @tv100’de yayımlanan Taksim Meydanı’nda, “Mine Tozlu Sineren, rüşvet iddialarıyla ilgili olarak CİMER’e başvurmasına rağmen dilekçesine cevap verilmediği ve işlem yapılmadığını söylüyor” ifadesini kullandım.
Yine aynı programda, Mine Tozlu Sineren’in bunca rüşvet iddiasına rağmen savcılığa başvurmamış olmasınıa da dikkat çektim. Bugün ise yeni bilgilere ulaştım.
Mine Tozlu Sineren, iddialara ilişkin olarak, 20 Temmuz günü CİMER’e başvuruyor. 11 Ağustos günü ise sonu 9 20 ile biten telefonundan CİMER bünyesindeki Yavuz Selim Polis Merkezi Amirliği’nce aranıyor. Başvurusu doğrultusunda polis merkezine davet ediliyor.
Mine Hanım bu görüşmede “Sağlık sorunlarımdan dolayı şu an gelemem” diyor. Polis Merkezi Amirliği de bu görüşmeye istinaden istediği polis merkezine gidip başvuru yapabileceğini aktarıyor.
tv100’deki yayında gündeme getirdiğim için,meselenin CİMER’le ilgili kısmına dair bu bilgiyi sizinle de paylaşmak istedim."
Yeniçağ
AKP'li değil diye şikâyet edilen imam 'Ateistlerden kâfirlerden değil, cahil müslümanlardan korkuyorum !'1604 izlenme
CHP'li gençlerden yürüyüş eylemi: Gezi'den 19 Mart'a sürüyor bu kavga12 izlenme
Marmaris alev alev yanıyor: Gece çıkan yangın söndürülemiyor! İşte son durum25 izlenme
Cemaat yurdu yıkımında gerginlik!170 izlenme
AKP'ye ilçelerde soğuk duş: Haritada çarpıcı değişim!28 izlenme
Askerlik çağındaki yüzlerce Pakistanlı akın akın Türkiye'ye geliyor!41 izlenme
Geçim derdi intiharları yaşanırken 'Süslüman Sosyete'den şatafatıyla dudak uçuklatan bebek mevlidi videosu !1855 izlenme
Ev sahipleri ve kiracılar için yeni dönem: Artık tek zam yok22 izlenme
Emekli maaşı nasıl buhar oldu?
Gaziantep’te damadın, kayınpederi ve eski eşini pompalı tüfekle öldürdüğü anlar kameralara yansıdı
Yurtdışından tonlarca şekeri yurda soktular: CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer sordu, Bakan Ömer Bolat rakamları açıkladı
Baraj doluluk oranları kritik eşiğe geldi: Tablo gitgide kötüleşiyor!