İBB'deki mali tabloyu incelemek ve denetim altına almak için yeni seçilen İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu tarafından kurumun günlük rutin işlerini aksatmayacak ihale, doğrudan temin, personel alımı, araç kiralama, alımsatım, gayrimenkul kiralama işleri durdurulmuştu.
İhalelerin durdurulmasına ilişkin İBB Yazı İşleri ve Kararlar Daire Başkanlığı, Yazı İşleri Müdürlüğünce 1 Temmuz 2019 tarihinde bir tebliğ yayımlandığı ortaya çıktı. Tebliğ ile İBB, bağlı kuruluşlar ve iştirakleri tarafından yapılacak ihalelerin ikinci bir talimata kadar durdurulması kararı alındı. Sözcü'den Özlem Güvemli'nin haberine göre; bu karar doğrultusunda da bugüne dek 2 ihale iptal edilmiş durumda.
İptal edilen ihalelerden biri İBB şirketi KİPTAŞ'ın Gaziosmanpaşa Küçükköy'de 6 dönümlük arazide yapılan Yunus Emre Camii'nin kalan işlerinin tamamlanması için açtığı ihale oldu. 10 Temmuz'da düzenlenecek ihale, 4 Temmuz tarihinde iptal edildi. Diğer ihale de yine İBB şirketi Ağaç A.Ş'ye ait. İstanbul Ağaç A.Ş'nin toplam 3 adet jenaratör almak için 4 temmuz günü düzenleyeceği ihale, 3 Temmuz günü 1 Temmuz 2019 tarihli tebliğ doğrultusunda iptal edildi.
https://halktv.com.tr/gundem/baskanimamogludurdurmustukiptasveagacasihaleleriiptaledildi398116h
Doğa harikası kaya tırmanış merkezine maden izni!233 izlenme
İstanbul’da corona virüsü var mı? İmamoğlu açıkladı…104 izlenme
Süleymancı yurdundaki tecavüze polis isyanı "Daha fazla dayanamayacağım"971 izlenme
Irak'ta Türk askerinin başına çuval geçiren ABD'li komutan Raymond Odierno kanserden öldü!55 izlenme
İran'dan 200 dolarlık petrol resti! Küresel ekonomi için kıyamet senaryosu: "Bir damla bile geçirmeyeceğiz"13 izlenme
Malatya Valiliği'nden AKP'li belediyenin Almanya'ya gönderdiği 43 kişiyle ilgili açıklama88 izlenme
Leva TL’yi 10’a katladı, halk yanına bile yaklaşamıyor ama Bulgarlar Edirne’den kalıp kalıp peynir alıyor!35 izlenme
Türk ekonomisi AKP'nin 20. yılında çöküş yaşıyor! 2002: Çeyrek altın 20 TL, 2022: Kabak 20 TL!39 izlenme