İBB'deki mali tabloyu incelemek ve denetim altına almak için yeni seçilen İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu tarafından kurumun günlük rutin işlerini aksatmayacak ihale, doğrudan temin, personel alımı, araç kiralama, alımsatım, gayrimenkul kiralama işleri durdurulmuştu.
İhalelerin durdurulmasına ilişkin İBB Yazı İşleri ve Kararlar Daire Başkanlığı, Yazı İşleri Müdürlüğünce 1 Temmuz 2019 tarihinde bir tebliğ yayımlandığı ortaya çıktı. Tebliğ ile İBB, bağlı kuruluşlar ve iştirakleri tarafından yapılacak ihalelerin ikinci bir talimata kadar durdurulması kararı alındı. Sözcü'den Özlem Güvemli'nin haberine göre; bu karar doğrultusunda da bugüne dek 2 ihale iptal edilmiş durumda.
İptal edilen ihalelerden biri İBB şirketi KİPTAŞ'ın Gaziosmanpaşa Küçükköy'de 6 dönümlük arazide yapılan Yunus Emre Camii'nin kalan işlerinin tamamlanması için açtığı ihale oldu. 10 Temmuz'da düzenlenecek ihale, 4 Temmuz tarihinde iptal edildi. Diğer ihale de yine İBB şirketi Ağaç A.Ş'ye ait. İstanbul Ağaç A.Ş'nin toplam 3 adet jenaratör almak için 4 temmuz günü düzenleyeceği ihale, 3 Temmuz günü 1 Temmuz 2019 tarihli tebliğ doğrultusunda iptal edildi.
https://halktv.com.tr/gundem/baskanimamogludurdurmustukiptasveagacasihaleleriiptaledildi398116h
Erdoğan ‘200 liracık’ demişti: AKP’li vekiller, Çanakkale Köprüsü yerine feribotu kullandı!95 izlenme
Soğan kürü nedir ve ne işe yarar? Soğan suyu kürü nasıl yapılır?38 izlenme
AKP'nin 16 yıllık 'gericiliği azdıran' politikaları !833 izlenme
Salim Güran'ın 45 adımı tek tek kaydedilmiş: 'Cinayet saati' ayrıntısı14 izlenme
Emekli Orgeneral Saldıray Berk yaşamını yitirdi34 izlenme
Sedat Peker, Simtel'in akıbetini açıkladı: "Para almadım..."43 izlenme
Faik Öztrak: “Cemaatlere akan para millete akınca rahatsız oldular”61 izlenme
Taksicilerin zam talebine İBB’den yanıt25 izlenme
AKP'lilere her hafta Kovid-19 testi!
Helâl olsun ! Evlenemeyen Down sendromlu kızını mutlu etmek için düğün yapan baba, yılın babasıdır !
Ümit Özdağ'dan gündeme bomba gibi düşen paylaşım: "Turist olarak bile gelemezsiniz!"
'AKP-MHP ittifakı yüzde 50+1 etmiyor' dedi! KOVULDU