AKP'nin kolluk kuvvetlerine yardımcı olmak üzere bekçilere silah kullanma dahil geniş yetkiler veren Çarşı ve Mahalle Bekçileri Yasa Teklifi, muhalefet şerhine rağmen AKP ile MHP'nin oylarıyla TBMM İçişleri Komisyonu'nda kabul edilmişti.
Muhalefet ise, genişletilen yetkilerin süistimal edilebileceği ve bekçilerin 'ahlak polisine dönüşebileceği' eleştirisini yapmıştı.
Bekçilere verilen yetkiler tartışmalara neden olurken, bekçinin vatandaşa şiddeti de arttı.
Bucak ilçesinde dün akşam N.A. adlı genç kız, bekçi olan komşusu A.U. ile görüşmeye gittiğini ve darbedildiğini iddia etti.
Önce Bucak Devlet Hastanesi'ne giden N.A. ardından polise başvurarak, A.U. hakkında şikayette bulundu. Olayın ardından hukuki süreç başlatılırken, Bucak Kaymakamlığı'ndan yapılan açıklamayla genç kızı darbettiği öne sürülen bekçi A.U.'nun görevden uzaklaştırıldığı, hakkında idari ve adli soruşturma başladığı duyuruldu.
Açıklamada, "Bucak İlçe Emniyet Müdürlüğünde çarşı ve mahalle bekçisi olarak görev yapan A.U.'nun bir vatandaşımıza hakaret ve darp eyleminde bulunduğu iddiasıyla ilgili olarak A.U. hakkında idari ve adli soruşturma başlatılmış, ayrıca görevden uzaklaştırılmış ve konuyla ilgili idari tedbirler alınmıştır" denildi.
https://www.gercekgundem.com/guncel/184620/bekcisiddetisuruyorgenckadinidarpettigorevdenalindi
Sokak röportajında gençlerin durumunu öyle güzel anlattı ki: Bir sınavla memur yapılan ilkokul mezunu 'Çıkar telefonunu' diyenleri yerin dibine soktu!84 izlenme
Tartışmalı Atatürk rölyefi gitti, anıt geldi22 izlenme
İmamoğlu'nun diploma iptaline karşı açtığı davada karar22 izlenme
Nevzat Bahtiyar kararı temyize taşındı!18 izlenme
İmamoğlu, CNN Türk yayınını iptal etti198 izlenme
Bir mezuniyet töreninde daha protesto! Açtığı pankart ile gündem oldu28 izlenme
Depremde 97 kişiye mezar olan binanın AKP'li müteahhidi serbest31 izlenme
Çocuklar çorba alacak engelliyorlar! İmam hatip lisesi yönetimi ve kantinciler 'ücretsiz çorba' dağıtan Kadıköy Belediyesi çalışanlarına saldırdı!38 izlenme