AKP'nin kolluk kuvvetlerine yardımcı olmak üzere bekçilere silah kullanma dahil geniş yetkiler veren Çarşı ve Mahalle Bekçileri Yasa Teklifi, muhalefet şerhine rağmen AKP ile MHP'nin oylarıyla TBMM İçişleri Komisyonu'nda kabul edilmişti.
Muhalefet ise, genişletilen yetkilerin süistimal edilebileceği ve bekçilerin 'ahlak polisine dönüşebileceği' eleştirisini yapmıştı.
Bekçilere verilen yetkiler tartışmalara neden olurken, bekçinin vatandaşa şiddeti de arttı.
Bucak ilçesinde dün akşam N.A. adlı genç kız, bekçi olan komşusu A.U. ile görüşmeye gittiğini ve darbedildiğini iddia etti.
Önce Bucak Devlet Hastanesi'ne giden N.A. ardından polise başvurarak, A.U. hakkında şikayette bulundu. Olayın ardından hukuki süreç başlatılırken, Bucak Kaymakamlığı'ndan yapılan açıklamayla genç kızı darbettiği öne sürülen bekçi A.U.'nun görevden uzaklaştırıldığı, hakkında idari ve adli soruşturma başladığı duyuruldu.
Açıklamada, "Bucak İlçe Emniyet Müdürlüğünde çarşı ve mahalle bekçisi olarak görev yapan A.U.'nun bir vatandaşımıza hakaret ve darp eyleminde bulunduğu iddiasıyla ilgili olarak A.U. hakkında idari ve adli soruşturma başlatılmış, ayrıca görevden uzaklaştırılmış ve konuyla ilgili idari tedbirler alınmıştır" denildi.
https://www.gercekgundem.com/guncel/184620/bekcisiddetisuruyorgenckadinidarpettigorevdenalindi
İstanbul'da okullar yarın tatil edildi6 izlenme
ABD savcılığından Timur Cihantimur kararı31 izlenme
Üniversite öğrencisi Sibel Ünli yaşamına son verdi: Yemekhane kartımda sadece bir lira var!188 izlenme
Ayşe Ateş: "Sinan olaydan hemen önce Devlet Bey'i aradı. Özel kalemi Murat Çeliker ‘Git seni abin deyip telefonu kapattı. Tüm MHP cinayetin hazırlık sürecini biliyordu"36 izlenme
Hani verdiğiniz sözler19 izlenme
Kasım ayının zam şampiyonu tereyağı oldu25 izlenme
Çanakkale Köprüsü'nün geçiş ücretleri belli oldu: 1181 liraya kadar çıkıyor!54 izlenme
Hacı Yakışıklı Suriyeliye tepki gösteren halkı hedef aldı27 izlenme
Diyanet Atatürk’ü sansürlerken, Sinagog'da 'Yaşa Mustafa Kemal Paşa' sesleri !
İki AKP’li vekilin 26 akrabasına iş torpili!
Çocuk istismarından hapse girip şartlı çıktı, bir çocuğu daha istismar eden şahıs serbest bırakıldı!
Herkes geçiştirdi, savcı unutmadı! Narin cinayetinde gizemli isim mütalaaya girdi