Ramazanın başlamasından dört gün önce başlayan beyaz et zamlarının 11'incisinin pazartesi gününden itibaren geçerli olacağını söyleyen kasaplar, art arda yapılan zamları vatandaşa anlatmakta güçlük çektiklerini söyledi. Aydın'daki kasaplar, alım gücü düşen vatandaşların yapılan zamlardan kendilerini sorumlu tuttuğunu belirterek, “Vatandaş kırmızı et, balık alamıyor. Alabildiği tavuktu. Ona da sürekli zam yapılıyor” dedi. Fiyatlara ilişkin bilgi veren esnaf şunları aktardı: “Ramazan başlarken kemikli bütün tavuğun kilogramı toptan 26 lira civarında satılırken, pazartesi günü 64 liradan satılacak. Mangal sezonu başladı, geçen yıl bu dönemde 2530 lira olan kanat pazartesinden itibaren 140 lira olacak. Bugünlerde girdilere büyük zam yok, ama beyaz et sürekli artıyor. Bu zamları vatandaşa anlatamıyoruz.”
TAVUK DA SOFRADAN ÇEKİLİR
Zamların can sıkmaya başladığını söyleyen kasap Mehmet Demirci, “Bir süre öncesine kadar 56 liraya satılan tavuk sırtı kemik, çorbalık tabir ettiğimiz ürün şu anda 25 lira. Pazartesiden itibaren bu ürün 35 lira. Daha bir süre öncesine kadar bütün piliç 35 liraya satılıyordu. Nasıl oluyor da kemik sırt 35 lira oluyor. Bu gidişe kimse dur demezse kanat 250 lira olur, tavuk bonfile 200 lira olur, incik 220230 olur. Bütün tavuk 100120 lira olur. Kırmızı etten sonra hiç kimse de tavuk yiyemez” diye konuştu.
Yüzde 20 zam yapıldığı takdirde tavuk eti çeşitlerinin bazılarında fiyatlar neredeyse 200 liraya dayanacak. Bilinen bir zincir markette mevcut fiyatlar üzerinden yaptığımız hesaplamaya göre, şu an 133.90 TL'den satılan tavuk kanatın kilogram fiyatının 160 liraya, 62.90 TL'den satılan bütün tavuğun kilogram fiyatının 75.48 TL'ye, 159.90 TL'den satılan tavuk but kilogram fiyatının 191.88 TL'ye, kilogram fiyatı 90.32 TL olan tavuk bonfilenin fiyatının 108.38 TL'ye çıkması bekleniyor.
Sözcü
AKP'li belediyeden skandal Cumhuriyet Bayramı kararı!153 izlenme
AKP iş vaadiyle 516 işçiyi zorla üye yaptı sonra işsiz bıraktı!164 izlenme
Saray’da fırtınalar koparacak anket: Millet İttifakı Cumhur İttifakı'na fark attı!50 izlenme
Özgür Özel 'boykot' dedi AKP'liler akın etti: Pazarlama uzmanları Espresso Lab'ı bekleyen tehlikeyi yazdı36 izlenme
AKP, binlerce büyükbaş hayvan ithal edecek148 izlenme
İmamoğlu'ndan sert sözler: "Bu şaibeli insanlar neler yaptı, söyleyeyim"37 izlenme
CHP, Hatay için YSK'ya başvuruyor: Oldubittiye izin vermeyeceğiz37 izlenme
CHP'li milletvekilinin Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde telefonu çekiçle kırmasına Meclis Başkanı Şentop'tan tepki: Kürsüdeki hasar tazmin edilecek44 izlenme
Zamlı bayram ikramiyesinden kimler nasıl yararlanacak?
Dolardaki sert düşüşle ilgili çok konuşulacak yorum: "Birileri çok büyük servet götürdü!"
Ankara'da 9 kişinin öldüğü YHT faciasının şüphelilerine 'idari' ödül!
AKP'li başkanın depremden 7 ay önce yaptığı konutlar yıkıldı, savunması 'pes' dedirtti! "Kaza yapacağız diye, trafiğe çıkmayalım mı yani?"