Girişimci İşadamları Vakfı (GİV) tarafından düzenlenen Türkiye Girişimci Buluşması-Fikirden Girişime 2025 ve 12. GİV Girişimcilik Ödülleri, Eyüpsultan'daki Bahariye Mevlevihanesi'nde gerçekleştirildi.
Programa, Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, İstanbul Valisi Davut Gül, İlim Yayma Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Bilal Erdoğan, girişimciler, yatırımcılar, üniversiteler, kamu temsilcileri ve ekosistem paydaşları katıldı.
Bilal Erdoğan, burada yaptığı konuşmada, girişimcilerin bulunduğu stantları gezerek projeleri incelediğini, projelerin problemlere çözüm üretmek ve verimliliği artırmak, atığı azaltmak üzerine yapıldığını belirtti.
Programın başında izletilen kısa filme değinen Erdoğan, "Videoda da, 'Her iş günü 1 milyar dolar ihracat neredeyse oraya geleceğiz.' demişiz. Oraları kırdık geçtik. Şu anda 275 milyar dolara geldik. Türkiye ekonomisinin büyümesini konuştuğumuz zaman bir şey görüyoruz. Türkiye'de 75 yılda kişi başına milli gelir aşağı yukarı 6-7 kat büyümüş. Son 23 yılda da 6-7 kat büyümüş. Yani son 23 yıldır yüzde 5,4 büyümüşüz." diye konuştu.

Bilal Erdoğan konuşmasından önce izletilen kısa film için yaptığı yorumlara devam ederken sözlerine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan övgü ile bahsederek devam etti.
Özel sektördeki yatırımların girişimcilere katkısına değinen Erdoğan, şunları kaydetti:
"Türkiye'de son 23 yılda yapılan yatırımlara baktığımız zaman ya devlet eliyle yapılmış ya da devlet teşvikleri kadar yapılmış. Onun ötesinde yapan varsa yoksa bizim KOBİ'lerimiz, Anadolu kaplanlarımız. Yani büyük sermaye maalesef biriktirdiği parayı biriktirmeye devam ediyor.
Asrın felaketi olduğunda TÜSİAD neredeydi? TÜSİAD çıkıp da 'Biz de şöyle 50 bin konutu TÜSİAD üyeleri olarak yapıyoruz.' diyemez miydi? Ne oldu, biriktirdiğiniz paralar nereye gitti? Yatırım yapmıyorsun. Hadi gel bu memlekette depremzedenin 50 bin tane konutunu sen yap, bak devlet 500 bin tane konutu yapıyor. Yine elini cebine daldıranlar bir şekilde 'yandaş' diye yaftalananlar. Onlar yine gelip vatandaşın yanında yer alıp, vatandaşın konutlarını yapmaya koştular. Dolayısıyla bu ülkede sermaye sahibi, özellikle büyük sermaye sahibinin günahı, vebali çok. Ne fakir fukaranın, garip gurabanın yanında dururlar, ne devletin yanında dururlar, ne de girişimcinin yanında dururlar. Oradaki eksikliğin biraz giderilmesine ihtiyacımız var."
halktv.com.tr
Prof. Dr. Naci Görür deprem hakkında konuştu: İzin verenden de hesap sorulmalı
Hukuk guguk oldu: Kupon arazinin planları 3 kez iptal edildi, 4’üncü plan geldi
BBP’li belediye başkanı ‘Sana oy vermeyeceğim’ diyen 70 yaşındaki emekliyi yumrukladı!
Meclis'e sokulan HÜDA PAR'ın Gençlik Kolları Başkanı: 'Atatürk’ü sevmiyoruz, Sevmek zorunda mıyız?'
AKP’li Mahir Ünal saçmalamaya devam ediyor! 'Bir dönem bu ülkede bardak yoktu!'
İmamoğlu müfettiş görevlendirdi: AKP'li Ravza Kavakcı Kan'a İBB'den dolar akmış!
Artvin’de KYK yurdunda yerleşim krizi! Erkek öğrenciler yurttan çıkmamak için eylem yapmıştı, bu kez kız öğrenciler yurda yerleşebilmek eylem yaptı
Testleri 2 kez negatif çıkan Akbank çalışanı koronavirüsten hayatını kaybetti
Recep abi, madem İsrail saldıracak Kürecik’i kapat!
Anket sonuçları açıklandı: Seçimin lokomotif partisi CHP!