Çin’den alınan Covid19 aşılarının ülkeye getiriliş tarihleri defalarca ertelenirken “2020 yılının sonuna kadar 550 bin doz gelecek” denilen BioNTech’in Covid19 aşı da hâlâ gelmedi.
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 25 Aralık 2020 tarihinde sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, yıl sonuna kadar 550 bin doz aşının getirileceğini açıklamasına karşın aşılar bir türlü getirilemedi. Sağlık Bakanlığı kaynakları da BioNTech’in Covid19 aşısının getirilemediğini doğrularken aşının ne zaman getirileceğine ilişkin bir bilgi verilmedi.
"550 BİN DOZ DEPOLARDA HAZIR" DEMİŞTİ
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın 25 Aralık 2020 tarihinde yaptığı açıklamada ise şu ifadeler yer almıştı:
ÇELİŞKİLİ AÇIKLAMALAR YAPILDI
"BioNTech aşısı ve Sinovac aşısı ile ilgili Sağlık Bakanlı Fahrettin Koca'nın çelişkili açıklamaları olduğunu" söyleyen CHP Ankara Milletvekili Dr. Murat Emir ise "Bakan Koca, '550 bin doz aşı gelecek' dedi. Ardından 'Sözleşme imzaladık' diye açıklama yaptı. Ocak ayında da AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ‘BioNTech aşısı için görüşmelerimiz devam ediyor’ dedi. Burada bir ilerleme kaydedilemediği görülüyor. Sputnik V aşısını devreye alınması da buradaki bir tıkanıklığın sonucu gibi görünüyor. Türkiye'nin etkinliği ve güvenilirliği kanıtlanmış aşılar için bir an sözleşme imzalayarak bu aşıları Türkiye getirmesi gerekiyor” diye konuştu.
https://www.birgun.net/haber/biontechin550bindozasisidahalaortadayok331874
Kanal İstanbul’da ÇED süreci tamamlanmadan planlar değişti!188 izlenme
'Lebaleb' kongreler AKP'nin başını yakacak!90 izlenme
Selde can kaybı 18 oldu27 izlenme
Sektör temsilcileri tarih verdi: Kırmızı ete yüzde 24 zam!38 izlenme
AKP’de toplu istifa! Büyük çoğunluğu zorla üye edilmişti…109 izlenme
Bütçe Komisyonunda EYT Görüşmeleri Başladı26 izlenme
AKP’li başkan 80 günde 130 işçi çıkardı! Gerekçe olarak bakın ne dedi!171 izlenme
Erdoğan'ın yazlık sarayı büyüyor! Sadece Okluk koyu değil artık!322 izlenme
Fatih Altaylı Bahçeliye Halil Konakçı'yı sordu: "Size göre, Hatay Türk toprağı mıdır, Arap toprağı mıdır?"
Iğdır'da elektrik faturasına isyan eden vatandaş dağıtım şirketinin önünde televizyon parçaladı!
CHP'den çarpıcı Kılıçdaroğlu paylaşımı! 'Hak ettiğimiz düzeni hep beraber kuracağız. Başlıyoruz'
MTA raporu: Yollar, raylar, duvarlar, tarlalar yer değiştirmiş