Türkiye son yılların en çalkantılı dönemlerinden birisini yaşıyor. 2024 yılında yapılan yerel seçimlerin ardından kurulmasının ardından ilk defa ikinci parti olan AKP, yerel seçimlerde birçok belediyeyi yöneten CHP'ye peşi sıra operasyonlar yaptı. Söz konusu operasyonların en büyüğü 19 Mart tarihinde İBB'ye yapılan operasyon oldu.
İmamoğlu'nun da aralarında olduğu birçok kişi bu operasyonlar kapsamında tutuklandı. Tutuklanan kişilerden birisi de iş insanı Murat Kapki oldu. Etkin pişmanlıktan' yararlanan iş insanı Murat Kapki, İstanbul 11. Sulh Ceza Hakimliği tarafından 8.8.2025 tarihinde yapılan tutukluluk incelemesinde, "Buraya gelen çeşitli avukatlar, sizi para karşılığı çıkarırız diyorlar. Ben dün bu konuda savcılığa ifade verdim" şeklinde SEGBİS aracılığıyla ifade verdi.

Konu hakkında açıklamada bulunan CHP'li Gökhan Günaydın, "Bu avukatlar kimler, kimden cesaret alıp kim adına nüfuz ticareti yapmaya kalkışıyorlar, etkin bir soruşturma ve kovuşturma süreciyle, ucu nereye uzanırsa uzansın açığa çıkarılıp sorumluların hak ettikleri cezaya çarptırılmaları gerekiyor." ifadelerini kullandı.

Kapki'nin skandal ifadesi CHP Lideri Özel'in Tuzla mitinginde açıkladığı İBB BORSASI skandalının hemen ardından gelmesi ile dikkat çekti. Özel, İBB Borsasının oluştuğunu, bazı avukatların savcılar ile iş birliği yaptığını ve para karşılığında tahliye sözü verdiklerini söylemişti. Etkin pişmanlıktan yararlanan iş insanı Kapki'nin avukatlığını Mücahit Birinci'nin yaptığı ifade edildi. Gazeteci Barış Terkoğlu'nun açıkladığı bu bilginin ardından Birinci de bir açıklamada bulundu.

Mücahit Birinci, Barış Terkoğlu'nun ifadelerini doğruladı. Sosyal medya hesabından paylaşım yapan Birinci, "Ben Türkiye'nin bilinen avukatlarından biriyim, dolayısıyla benimle görüşmek isteyen görüşür" dedi. Birinci'nin sosyal medya paylaşımı şu şekilde:
"Kıymetli Kamuoyuna: Değerli dostlar; Barış Terkoğlu'nun benim vekalet ilişkimle ilgili beyanları doğrudur. Sadece şu kısmına ek yapacağım. Ben Türkiye'nin bilinen avukatlarından biriyim, dolayısıyla benimle görüşmek isteyen görüşür.
Olayda benden önce 3 kere etkin pişmanlıktan faydalanmak için ifade veren bir şüpheli ile ilgili görüşmek için onsuz olmaz kuralım ise resmi vekaletname şartıdır. Şüpheli vekaletnameyi çıkarmış ve onunla görüşülmüştür. Olay bundan ibarettir. Son olarak şunu da hiç karından konuşmadan ifade edeyim.
İBB dosyası kapsamında Ekrem İmamoğlu etkin pişman olsun, ifadelerini sarih ve gerçek şekilde versin, vekaletname çıkartması kaydıyla onunla da görüşürüm, avukatı da olurum ve bundan hiç gocunmam."

Yunan tahriki devam ediyor!83 izlenme
İBB’ye erken ödenen 1 milyar TL ne oldu?134 izlenme
Erdoğan'a dolar tepkisi "Yandaşlardan hangisi elindeki dolarları bozdurdu?"220 izlenme
Erdoğan’ın evinin yakınında pankart açtı, 67 bin TL tazminat kazandı!46 izlenme
Yanlışlıkla açıklanan mülakat sonuçları skandalı ortaya çıkardı14 izlenme
“Erdoğan’a değil Atatürk’e kulak verin”103 izlenme
Hastaneye götürülen İmamoğlu'ndan ilk mesaj10 izlenme
Yobaz güruhun kadın makiniste saldırdığı anların yeni görüntüleri ortaya çıktı!106 izlenme