Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında açılan soruşturmalara değinen Kılıçdaroğlu, “Soruşturmanın yasal dayanağı yok” açıklamasını yaptı.
Sözcü gazetesi yazarı Saygı Öztürk’e konuşan Kılıçdaroğlu, “Çünkü, CHP’li belediyeler, siyasi iktidarın yapamadıklarını çok kısa bir süre içinde, vatandaşlarımıza güven vererek yapmaya başladı. Seçimlerden önce de sürekli, ‘CHP’li belediye başkan adaylarını seçerseniz, yoksul vatandaşlarımıza yapılan yardımı kesecekler’ diyordu. CHP’li belediye başkanlarımız, bırakın yardımı kesmesini, yardımları daha da artırdı. Aşını, işini kaybeden herkesin yanındayız. Dolayısıyla Recep Tayyip Erdoğan’ın, ‘yardımı kesecekler’ sözlerini CHP’li başkanlar yerle bir, tuzlabuz etti.” ifadesini kullandı.
Kılıçdaroğlu, “Üstelik biz bu yardımları asla parti ayrımı olmadan ulaştırıyoruz. Bu durum, Erdoğan’ın ezberini bozdu. İşte bu yüzden, CHP’li belediyelerin yardım yapmasını engellemeye çalışıyorlar. Getirdikleri bu yasağın alt yapısı yok. Bağış toplanmasını önleyerek açıkça suç işliyorlar.” diye konuştu.
Kılıçdaroğlu, “Daha da acı olan bir durumu daha anlatayım: Eskişehir Odunpazarı Belediyesi ile Antalya – Muratpaşa Belediyesi’nin aşevlerini kapattılar. İhtiyaç sahiplerine her zaman sıcak yemek veriyorlardı. Şimdi, CHP’li belediyelere bağış yapılmasını engelliyorlar. Yıllardır yemek veren belediyeleri parasız bırakıp belediye yardımlarının önünü kesip hizmet veremez hale getirmek istiyorlar. Ekmek dağıtana soruşturma açıyorlar. Olacak şey değil.” görüşünü savundu.
YAZININ TAMAMI İÇİN TIKLAYINIZ
https://abcgazetesi.com/chpninyardimlaribizzaterdogantarafindanonleniyor99822
AKP'li belediye, 400 bin TL’ye mal olan yöresel pazarı açmadan kapattı!84 izlenme
AKP'li Sevda Türküsev, kredi çekip tatile gidenlere 'gerizekâlı' diyerek hakaret etti! "Kredi çekip tatile gidiyor sonra ağlıyorsunuz para yetmiyor diye"20 izlenme
Uçak yok! Orman yangınına beton mikseriyle müdahale12 izlenme
Osman Öcalan öldü41 izlenme
Özgür Özel şehitler için yapılan anıtta dua etti diye bu başlığı attılar! “Ateşe karşı dua etti”34 izlenme
2 saatlik asgari ücretle Türkiye, İsviçre, Avusturalya ve ABD'de ne alabiliyorsunuz?24 izlenme
Kitap fuarında muhalif yazarları yasaklayan belediye başkanı geri adım attı!23 izlenme
Metrobüste 2 kadını taciz eden şahsı yolcular döve döve polise teslim etti!42 izlenme
İzmir’de korkunç cinayet: Sokak ortasında vahşice öldürüldü
ABD'de Türkevi’nde düğün dernek, emekliye yok ödenek!
İstanbul Sözleşmesi davasında flaş gelişme! "Ya AYM'ye gönderilsin ya da iptal edilsin"
Konya'nın Kulu ilçesinde sabah saatlerinde 4.8 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi.