Van Bahçesaray Karayolu'nda meydana gelen çığ faciasında 33 yurttaş yaşamını yitirdi. Vatandaşlar tarafından, 2014'te yapımına başlanan ve 2016 yılında yapımı biten Bahçesaray'da bulunan Karabet Kar Tüneli'nin yetersizliğinin faciaya neden olduğu iddia edildi.
İHA muhabirine açıklamalarda bulunan Karayolları 11. Van Bölge Müdürü Ahmet Turan Gülhaş, “Biliyorsunuz VanBahçesaray karayolunun 15. kilometresinde bulunan, kış aylarında yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle geçit vermeyen 3010 rakımlı Karabet Geçidi adeta sürücülerin korkulu rüyası olmuştu. Bizim yaptığımız Karabet Kar Tüneli ile sürücülerimizin bu kâbusu inşallah sona eriyor” demiş, vatandaşların artık çığ facialarında hayatını kaybetmeyecekleri iddia edilmişti.
Van Bahçesaray bölgesinde yaşamış olan bir vatandaşın anlattığına göre, tünel 108km'lik olan yola tünelin daha uzun veya birden fazla yapılması gerekiyordu.
https://halktv.com.tr/gundem/cigfaciasi2016dayapilantunelyetersizmikaldi418437h
AOÇ üretiyor, ‘Yasemin’ kazanıyor!26 izlenme
Yılmaz Polat: "Türkiye ABD'de lobicilik için her yıl ortalama 10 milyon dolar harcıyor!"24 izlenme
Mansur Yavaş’tan dikkat çeken değişiklik681 izlenme
‘Sizin için ulusal çıkarlar yalan söylemek halkı kandırmak’97 izlenme
Elektrik ve su faturasına zam mı geliyor? Bakan Bayraktar açıkladı20 izlenme
İstanbul'da toplu taşımaya ilişkin gerçekler İBB Meclisi'nde gözler önüne serildi29 izlenme
İktidardan bir seçim yatırımı daha: En düşük emekli maaş ve bayram ikramiyesi artacak72 izlenme
Emekli, pahalılıktan huzurevine kaçıyor19 izlenme
Yurter Özcan: Zarrab savcıya yeni bilgiler veriyor!
Erdoğan 'giderlerse gitsinler' demişti! İsviçre 15 bin hemşire alacak: Türkiye’den gelenlere kapıları açtılar!
Sedat Peker'in 'Venezuela' iddiaları ile gündeme gelen Erkam Yıldırım ile ilgili şok gelişme!
Yarın 1 Mayıs... İşte 'bayram' öncesi işçinin hali!