Çin, kış boyunca salgının bulaşma hızının artma riskine hazırlanırken, devlet destekli ilaç şirketi Sinopharm’ın aşısına ilk onayı vererek, ülkede ilk corona virüsü aşısının halk üzerindeki yaygın kullanımı için adım atmış oldu.
Aşının etkinliğine dair detaylı bir veri açıklanmasa da aşıyı geliştiren Sinopharm’ın iştiraki Çin Ulusal Biotec Grubu’nun (CNBG) Beijing Biyolojik Ürünler Enstitüsü birimi aşının geçici verilere göre hastalığa karşı yüzde 79.34 etkili olduğunu açıkladı.
ÜCRETSİZ UYGULANACAK
Çin'de üçüncü aşama klinik deneyleri yürütülen bazı aşılar daha önce acil durum kullanım onayı almıştı. Bu kapsamda, Haziran ayının başından bu yana 4.5 milyon doz aşı kullanıldığı, sağlık çalışanları, gümrük personeli ve ülke dışına giden devlet görevlileri dâhil olmak üzere yüksek riskli gruplara aşı yapıldığı bildirildi.
Öte yandan Çin Ulusal Sağlık Komisyonu Başkan Yardımcısı Zeng Yixin, Covid19 aşılarının halka ücretsiz olarak sunulacağını söyledi.
CUREVAC ÜÇ ÜLKEYİ BEKLİYOR
Çin'de şu ana dek 14 aşı adayı için insanlı deneyler yürütülmesi onaylanırken, bunlardan 5'inin üçüncü aşama klinik deneylere geçtiği bildirildi.
Türkiye’nin satın aldığı CureVac aşısı için de, Brezilya, Endonezya ve Türkiye’deki çalışmaların sonuçlarının ardından Çin’den onay çıkması bekleniyor.
https://www.sozcu.com.tr/2020/dunya/sondakikacindebirilksinopharminasisinaonaycikti6191001/
İktidarın seçim oyunları!450 izlenme
Sedat Peker'in ifşaları Saray'a uzandı: Cumhur İttifakı'ndan 'Alaattin Çakıcı' ve 'af' hamlesi mi?48 izlenme
Rant projeleri yaygınlaşacak!83 izlenme
TTB ‘Hain’, El Kaide ‘Yerli ve Milli’128 izlenme
AKP döneminde İBB’den ‘Saray şarkıcılarına’ milyonlar akmış!708 izlenme
Gerici Akit yazarı Dilipak itiraf ediyor: Para, makam, kadın, güç başımızı döndürdü325 izlenme
Sokak röportajında bir adam köpeği Tarçın'ın, Türkiye'deki emeklilerden daha çok gezdiğini anlatarak ekonomideki adaletsizliğe isyan etti30 izlenme
Kredi kartları için kritik uyarı geldi. ‘Enflasyon tetiklenir sakın yapmayın’27 izlenme