Türkiye'de kadına ve çocuğa yönelik şiddet her geçen gün artarken çocuk istismarı davasının görüldüğü mahkemede yaşananlar kan dondurdu.
Gazeteci Sinem Nazlı Demir, TELE1'de yayınlanan ve Musa Özuğurlu'un sunduğu Sabah Pusulası programına konuk oldu. Demir, 15 yaşındaki bir çocuğun 40 kişinin istismarına maruz kaldığını ve hamile bırakılıp kürtaj olmak zorunda kaldığını söyledi.
Çocuğun istismarından sonra görülen davada hakimin çocuğa sorduğu sorulara da değinen Demir, 'Hakim çocuğa 'İstismarı isteyip istemediğini onlara söyledin mi? diye soruyor. Çocuk çığlık atmıyorsa istismara uğramak istemediğini bu sanıklara söylemiyorsa veya şikayetçi olmuyorsa maalesef sanıkların beraat ettiği emsal davalarla karşı karşıyayız" dedi.
Çocuğu istismar edenlerin arasında akrabalarının da olduğunu belirten Demir, "4 ay boyunca bir kız çocuğu başta baş şüpheliler uzaktan akrabaları tarafından istismar ediliyor. Başka kişilere tırnak içerisinde satılıyor ve bundan para kazanılıyor. Yargıya intikal ediyor. Yargıya intikal ettikten sonra çocuğa şu soruluyor 'İstedin mi? Nerelere götürdüler? Kimlerle, hangi yerlerde nasıl birlikte oldun? Videoyla mı tehdit ettiler? Ne vardı videolarda? deniliyor. Çocuk koruma kanununa tamamen aykırı bir şekilde uzman psikologlar ve pedagoglar olmadan çocuğun karakolda ifadesi alınıyor" diye konuştu.
Dosyada tutuklu sanık kalmadığını belirten Demir, "Çocuk şikayetini şantaj altında geri çektiği için istismara maruz bırakıldığında da 15 yaşını doldurduğu için, reşit olmayanla cinsel ilişki suçu şikayete bağlı olduğu için, sanıkların hepsi serbest bırakılıyor şu an dosyada tutuklu sanık yok" ifadelerini kullandı.
Tele1
Ahmet Davutoğlu hakkında suç duyurusu!167 izlenme
Rusya-Ukrayna savaşı: Çeçen lider Kadirov’un birlikleri Kiev’de öldürüldü!51 izlenme
Soylu hakkında suç duyurusu!84 izlenme
Şaka değil! İsmailağa Cemaati enkaz altındakilerin namaz vakitlerini nasıl belirleyeceğini açıkladı38 izlenme
Pınar Fidan isimli şahıstan, sözde stand-up gösterisinde Alevilere yönelik skandal ifadeler !123 izlenme
Darp edilen Migros işçisine 1 yıl hapis, darp eden özel güvenliğe 1 gün para cezası35 izlenme
Dolar arttı, 200 TL banknot tuş oldu!42 izlenme
Zam üstüne zam! Et fiyatları el yakıyor, vatandaş tepkili!54 izlenme