İstanbul Kongre Merkezinde 29 Kasım Cuma günü düzenlenen TRT World Forum isimli etkinlikte Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan‘ın konuşması sırasında İsrail’e ticareti protesto eden 9 kişi gözaltına alınmış ve çıkarıldıkları Sulh Ceza Hakimliği'nce tutuklanmalarına karar verilmişti.
Avukatlar tarafından tutukluluklarına dair yapılan itirazın ardından ise 5 gün tutuklu kaldıktan sonra serbest bırakılmışlardı. Eylemcilerin, ''soruşturma sürecinde kötü muameleye maruz kaldıkları'' iddiaları ortaya atıldı.

Eylemcilerin avukatları İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na iddialarla ilgili suç duyurusunda bulundu. İlk gözaltı sırasında Cumhurbaşkanlığı korumalarının, sonra götürüldükleri İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde de görevli müdür ve polis memurlarının, tutuklandıktan sonra da cezaevi görevlilerinin suçlandığı dilekçede, “işkence”, “nitelikli kasten yaralama”, “cinsel taciz”, “hakaret”, "tehdit”, “kamu görevlisinin suçu bildirmemesi” ve “görevi kötüye kullanma” suçlarının işlendiği öne sürüldü.

Dilekçede "Fiziksel ve psikolojik şiddet uygulamak, işkencede bulunmak ve tehdit etmek suretiyle müvekkilerin onuruna, manevi bütünlüğüne saldırıda bulunulmuştur" denilerek süreçteki hukuki aykırılıklara dikkat çekildi.

Verilen dilekçede hapishane sürecince çıplak arama dayatıldığı, kadın tutukluların ibadetleri gereği başlarını örtmekte kullandıkları örtülerin kesilerek verildiği ve sonrasında ibadetlerini yerine getirmelerine yönelik bir kıyafet ya da bez temin edilmediği belirtildi.
Yine en temel sağlık ve hijyen koşullarından uzak ortamlarda barındırıldıkları, abdest almak isteyenlere birçok kez lavabo izni verilmediği belirtildi.
Emniyette ve adliyede birden fazla kez darp eylemi gerçekleştirildiği de dilekçede yer aldı.

Gerçek Gündem
Araştırma: Erdoğan'ın döviz ve altın çağrısı karşılık buldu mu?104 izlenme
Dövizi olan konut aldı, olmayan baktı!36 izlenme
Menzilciler müze açtı: 'Efendi Hazretlerimizin çorapları'35 izlenme
Bahçeli, 154 kişilik listeyi gösterdi: Mutlaka hesaplaşacağız23 izlenme
İsrail'den katliam için de katliam: Hastanenin enkazını da vurdular!31 izlenme
Metrobüste 2 kadını taciz eden şahsı yolcular döve döve polise teslim etti!43 izlenme
Bakan Tunç açıkladı: "Narin Güran cinayetinde sona gelindi"33 izlenme
'Başörtüsünün rantını tepe tepe kullanan aile'592 izlenme
Pakistan'a giden 2 Türk kadını erkeklerin çemberine alındı
Sinan Ateş'in ablasından istifa eden MHP'liye uyarı: 'Yakında size de aynısının yapılacağını bilmenizi isterim'
‘İmamoğlu’na özgürlük’ kampanyasında harekete geçildi: CHP vatandaşın ayağına gidecek
Türk-İş: Yoksulluk sınırı 6 bin liraya dayandı