Mülkiyeti Tütün, Tütün Mamülleri, Tuz ve Alkol İşletmeleri A.Ş.'ye ait ve 1. derece doğal sit alanı olan AOÇ Bira Fabrikası'nın talana açılması, Danıştay'ın 11 Şubat 2013 tarihli komisyon kararını iptal etmesi ile engellenmiş oldu.
Danıştay'ın kararı ile ilgili bir açıklama da bulunan Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan, "1. derece doğal ve tarihi SİT alanı Atatürk Orman Çiftliği arazilerinin talanına karşı Mimarlar Odası Ankara Şubesi olarak hukuksal mücadelemizi sürdürüyoruz. Danıştay 6. Dairesi, açtığımız davayı kabul ederek TBMM Eğitim ve Kongre Merkezi Tesisi’nin inşa edilmesine ilişkin komisyon kararını iptal etti. Kamu yararı adına sevindirici bir karardır. Atatürk Orman Çiftliği mücadelesinin her aşamasında zincirleme açtığımız davalarda bir kazanım daha elde ettik. AOÇ özgürleşene kadar mücadelemiz devam edecek" dedi.
Tesisin yapılması için AOÇ'da bir çok yapının yıkılması gerektiği mahkemenin karar gerekçeleri arasında da yer aldı.
Mahkeme, gerekçelerini 'TBMM Eğitim ve Kongre Merkezi Tesisi’nin planlanan projesine uygun bir şekilde inşa edilebilmesi için alandaki diğer birçok yapının da yıkılması gerekeceği, oluşacak yeni durumda her ne kadar Bira Fabrikası ve yakın çevresindeki yapılar korunmuş olsa da alanda Bira Fabrikası ve üretim ilişkileri bağlantılı olarak gelişmiş olan birçok yapının yıkılmış olacağı, TBMM Eğitim ve Kongre Merkezi Tesisi’nin inşa edilmesi ile söz konusu bu yapı, alanda baskın konumda bulunacak ve bölgenin tarihsel gelişme sürecinde etkin rolü olan Bira Fabrikası’nın alandaki merkezi konumu ve rolünün olumsuz etkileneceği tespit edilmiştir' ifadeleri ile sıraladı.
https://halktv.com.tr/gundem/danistayizinvermediataturkormanciftligibirafabrikasikurtuldu397766h
Mahkeme Ayşenur Arslan'a hakarete ceza vermedi!19 izlenme
TEAM Araştırma Genel Müdürü Ulaş Tol, genç seçmenin İnce’den nasıl vazgeçtiğini açıkladı32 izlenme
Mardin kayyumunun 3 aylık çerez parası 164 bin 550 TL!88 izlenme
İstanbul Havalimanı’nda yolcu sayısı Şubat'ta yüzde 66 azaldı!57 izlenme
Fatih Portakal Fox Haber'i neden bıraktığını canlı yayında anlattı335 izlenme
Malta hükümetinden ‘Atatürk’ kararı19 izlenme
Devletten 49 kuruşa aldıkları elektriği vatandaşa 3 lira 89 kuruşa satıyorlar17 izlenme
Dolar kurunda artış nereye kadar sürecek?31 izlenme
Cezaevindeki insan sayısı son 10 yılda neden yüzde 100’den fazla arttı?
İstanbul'un göbeğinde utandıran görüntüler: İspanyol YouTuber'ı kovalayıp darbettiler! İkisi de suç makinesi çıktı
Kaçak Suriyelinin sözleri pes dedirtti! "Hayatta Suriye'ye gitmem, gidersem gelirim. Gece oradayım, sabah buradayım"
Gri pasaport skandalıyla tanınan AKP’li başkanın eşine 'istisnai kadro'