Home
05 Kasım 2020 ( 64 izlenme )
Reklamlar

#deprem'de yan yatan binadan yardım çığlığı: Kapılar sıkıştı açamıyoruz


İzmir'i vuran depremde yan yatan Cumhuriyet Sitesi’nde bulunanlar kapıların sıkışması nedeniyle evlerinden çıkamadı. İletişim hatlarının kopması nedeniyle panik olan vatandaşlar apartmanın Whatsapp grubundan yardım istedi.





Seferihisar ilçesi açıklarında meydana gelen 6.9 büyüklüğündeki deprem en çok Bayraklı ilçesini vurdu. İlçede bulunan Cumhuriyet Sitesi'ndeki iki bina da depremde yan yattı.

SES KAYITLARI ORTAYA ÇIKTI

Depremin durmasıyla evlerinden çıkmak isteyen site sakinleri kapıların sıkışması nedeniyle başarılı olamadı. Apartmanda yaşayanlar iletişim hatlarının kesik olması nedeniyle kendi aralarında kurdukları iletişim grubundan yardım istedi.
Deprem sırada dışarıda bulunan ve dakilar sonra evine gelen bir kadının, “Komşular bizim evimiz yıkılmış” dediği anlar da ses kayıtlarına yansıdı.

EVİNİN YIKILDIĞINI GRUPTAN ÖĞRENDİ

Deprem anında şehir dışında olan Aziz Erkul (61), “Biz Coronadan dolayı köydeki evde kalıyorduk. Apartmanın whatsapp grubundan deprem olduğunu öğrendik. 23 yıldan beri burada oturuyorduk. İnsanlarla diyaloğumuz çok iyiydi. Whatsapp grubuyla içerde kaldıklarını duyduk. Onları duyunca biz yıkıldık komşularımıza bir şey oldu mu diye” dedi.

Zeliha Erkul da, “O anda evimiz eşyalarımız hiç aklımıza gelmedi. Komşularımıza bir şey oldu diye korktuk” şeklinde konuştu.
Yan yatan Cumhuriyet Sitesi ve Barış Sitesi’ndeki yıkım çalışmaları ise devam ediyor.

https://www.sozcu.com.tr/2020/gundem/depremdeyanyatanbinadanyardimcigligikapilarsikistiacamiyoruz6112767/

Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Çankaya Belediye Başkanı Taşdelen'den Kızılay'a rest: "Ticaret yapan bir holdinge ayrıcalık tanımayız" Vatandaş ödeyemeyince SGK, TOKİ'ye rakip oldu! Aczmendi Tarikatı lideri Müslüm Gündüz'den skandal sözler! “Birisi önümüze düşer yaparsa eyvallah. Yapmazsa da biz bu rejimi yıkıp hilafeti ilan edeceğiz” AB, plastik atıkların OECD ülkelerine ihracatı konusunda katı kurallar getiriyor, gelişmekte olan ülkelere ise yasaklar getiriyor