Gerçekgündem'in haberine göre; Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın yaklaşık 30 bin sağlık emekçisinin Covid19’a yakalandığını açıklamasına ve en az 78 sağlıkçının Covid19 nedeniyle hayatını kaybetmesine rağmen Sivas Numune Hastanesi yönetimi bir skandala imza attı.
Hastane, sağlık çalışanlarına bir mesaj göndererek ‘Covid19 testi pozitif olan sağlıkçıların işbaşı yapmasını’ istedi. Hastane yönetiminden gönderilen mesajda, “21 günün sonunda halen test sonuçları ‘negatife’ dönmeyen personellerimiz maske vb. koruyucu ekipmanlarıyla işbaşı yapacaktır.
Konuya gerekli hassasiyetin gösterilmesi hususu önemli rica olunur” ifadelerine yer verildi.
KİMSEYE ZORLA ‘ÇALIŞIN’ DEMİYORUZ
Sivas Numune Hastanesi’nin Başhekimi Kenan Kaygusuz ise BirGün’e yaptığı açıklamada, “Biz bu mesajı Sağlık Bakanlığı’nın genelgesine dayanarak yazdık. Biz kimseye gelin zorla çalışın demiyoruz” ifadelerini kullansa da Sağlık Bakanlığı’na bağlı Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü, “Covid19 saptanan sağlık çalışanlarının PCR testinin negatif olduğu takdirde işe dönebileceğini” belirtiyor.
BU UYGULAMA ÇOK TEHLİKELİ VE YANLIŞ
“Sağlık hizmeti sunması gereken sağlık çalışanlarını hastalığın kaynağı haline getiren bu uygulama çok tehlikeli ve de yanlıştır” diyen Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Genel Sekreteri Pınar İçel ise skandal karara ilişkin şunları söyledi:
“Sağlık Bakanlığı tarafından yayınlanan Covid19 Rehberi Algoritması’nın ‘Sağlık Çalışanının İzolasyonunun Sonlandırılması’ başlıklı kısmında semptom başlangıcı takip eden en erken 3 gün ve sonrasında olmak kaydıyla en az 24 saat arayla alınan iki testin negatif olması şartı aranır. Sonrasında işe dönebilir dense de uygulama bu şekilde değildir.
Uygulamada sağlık çalışanlarının test sonucu pozitif olmaya devam etse bile kimi yerlerde 14, kimi yerlerde ise 21 gün sonra işe başlatıldıkları bilinmekte. Yine sağlık çalışanına duyulan ihtiyaçtan kaynaklı PCR testi pozitifliği devam edenler çalıştırıldığı gibi 60 yaş üzeri, kronik hastalığı bulunan, gebeliğin ilk 24 haftasındaki sağlık çalışanları da çalıştırılmakta.”
http://www.krttv.com.tr/saglik/koronaviruseyakalanansaglikcalisanlarinizorlacalistiriyorlarh45998.html
Depremzedeler 10 aydır kayıplarını arıyor30 izlenme
Danıştay 'Andımız'ı kaldırdı, Bahçeli'nin Erdoğan'a söyledikleri gündem oldu! 'Mahallenin ilkokula giden çocuklarını en az haftada bir gün, o ikametgahının önünde Andımız'ı okutmazsam da namerdim'51 izlenme
Dilan Polat'tan sonra güzellik merkezleri mercek altında34 izlenme
AKP'li Birinci Murat Kapki'ye 'iftira at kurtul' demiş: 2 milyon dolarlık kumpas! İşte o belgeler...10 izlenme
AKP-MHP'nin 'etki ajanlığı' oyunu ifşa oldu: "Gürcistan'a yok, bize var"25 izlenme
İstanbul Beykoz'da ormanlık alana atılan yanan cisim yangın çıkarttı!85 izlenme
AKP’li belediye başkanına yargı yolu göründü: Bakan Yerlikaya soruşturma izni verdi24 izlenme
Narin Güran cinayetinde yeni gelişme: El konuldu46 izlenme
Mehmet Şimşek'in 4 günlük faturası dudak uçuklattı
CHP'li Yavuzyılmaz belgeleriyle ifşa ederek savcılığı göreve çağırdı! AKP'nin İBB'deki paralel yapılanması: "Yeni Başkanlık"
Merkez Bankası rezervleri eridi: İki ayda 96 ton altını satışı yapıldı
Polise kafa tutan Suriyeliler! İşte bunların hepsi oy kullanacak