Devlet üniversitesinde yapılan eş dost akraba atamaları dikkat çekti. Sivas Cumhuriyet Üniversitesi'nde açılan sınavı, öğretim üyelerinin eş ve çocukları kazandı. Üniversite Genel Sekreteri Hakan Yekbaş Sözcü’den Ali Ekber Ertürk’e yaptığı açıklamada bu atamaları, “Eleman alımında ve yöneticilerin yakınlarının görevlendirilmesinde kayırma söz konusu değil. Koşulları uyan herkes sınava giriyor ve başarılı olan kazanıyor. Yeni yönetimi hazmedemeyenler var, rantları kesildi, şantaj yapıyorlar'' diyerek savundu. Sınav sonucu yapılan atamalar şöyle:
– İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi (İİBF) Öğretim Üyesi Doç. Dr. Osman Alacahan'ın oğlu Ömer Faruk Alacahan, Rektörlük'e uzman olarak alındı.
– Rektör Danışmanı ve Eğitim Fakültesi Dekan Yardımcısı Dr. Taner Çiftçi'nin eşi Mehtap Çiftçi, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu'na öğretim görevlisi oldu.

EŞLERKARDEŞLER
– Eğitim Fakültesi Dekan Yardımcısı Doktor Ahmet Turan Orhan'ın eşi Alev Orhan Yıldızeli, Meslek Yüksek Okulu'na öğretim görevlisi olarak atandı.
– Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Çimen'in oğlu Kaan Çimen, Tıp Fakültesi Anatomi Bölümü'ne asistan oldu.
– Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdür Yardımcısı Dr. Raci Kılavuz'un eşi Neval Kılavuz, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu'na Öğretim görevlisi oldu.
– Rektör Danışmanı Öğretim Üyesi Dr. Enis Baha Biçer'in eşi Dr. Derya Fatma Biçer, Cumhuriyet Meslek Yüksekokulu Müdürü oldu.
– Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hacı İbrahim Delice'nin kardeşi Prof. Dr. Ali Aksu, Eğitim Fakültesi Dekanlığı yapıyor.
– Suşehri Timur Karabal Meslek Yüksekokulu Müdürü Gülay Ercins'in ağabeyi Vural Ercins, Üniversitede Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanı oldu.
NE DEDİLER?
Üniversitede görev alan ve akrabalarına da iş fırsatı çıkan akademisyenler açıklama yaptı. Eşi sınavla öğretim üyesi yapılan Taner Çiftçi “Kayırma söz konusu değil. Bugüne kadar adaletten şaşmadık'' derken, öğretim görevlisi olan Alev Orhan “Benim ALES ve dil puanım yüksek. Hacettepe'nin doktora programını 1'incilikle kazandım. Herhangi bir müdahale söz konusu olamaz'' açıklamasını yaptı. Oğlu Rektörlük'e uzman alınan Öğretim Üyesi Osman Alacahan ''Bir sınav açılmış ve oğlum da kazanmış, şartları tutmuş. Babası akademisyen diye girmeyecek mi?'' diyerek tepki gösterdi. Oğlu, bölüm başkanı olduğu birime alınan Prof. Dr. Mehmet Çimen de “Türkiye'de sadece birkaç anatomi hocasının çocuğu anatomist olmaya heveslenmiştir. Kaan da bunlardan biri'' dedi. Eşi Üniversite'ye alınan Raci Kılavuz da “Eşim yetkin biri ve sınavı kazandı. Torpil yok” açıklamasını yaptı.
https://odatv.com/devletinuniversitesiaileuniversitesioldu14081810.html
Marketlere 'alkol yasağı' baskınları: Polis ve zabıta ekipleri ceza yazmaya başladı!84 izlenme
İmamoğlu’ndan ilk atamalar! Başkan danışmanı Yavuz Erkut ve Murat Ongun oldu160 izlenme
Anket şirketinden Erdoğan'a soğuk duş: Instagram yasağı AKP'ye oy kaybettirecek38 izlenme
Stephen Hawking hayatını kaybetti180 izlenme
Bulgaristan'ın suyuna muhtacız... Çiftçiler kuraklıkla boğuşuyor: 'Bulgaristan'dan su istedik vermediler'23 izlenme
AKP'li Yayman PKK'nın silah bırakacağı tarihi açıkladı!12 izlenme
İBB Sözcüsü Murat Ongun'dan AKP'li Mahir Ünal'a çok konuşulacak kapak!106 izlenme
Asgari ücret 2.951 TL eridi27 izlenme
İstanbul Esenler'de 15 yaşındaki kızı taciz eden yabancı uyruklu tacizciyi linçten polis kurtardı!
Bakan Koca açıkladı: 79.708 yeni vaka tespit edildi, 94.413 kişi sağlığına kavuşurken, 281 kişi hayatını kaybetti!
AKP'li Mehmet Metiner'den skandal tehdit 'Ekmek verdiklerimiz AKP'ye karşı çıkarlarsa ertesi gün kendilerini başka yerde bulurlar !'
Adıyaman'da depremzedeler valiliğe yürüdü, Bakan Karaismailoğlu ve valiye tepki gösterildi, arabalar tekmelendi!