Tüm İstanbul Muhtar Dernekleri Federasyon Başkanı Selami Aykut, son zamanlarda insanların bilgisi dışında adreslerine yabancı kişilerin kaydedildiği yönündeki haberlere ilişkin uyarılarda bulunmak üzere açıklamalarda bulundu.
Üç dönemdir muhtarlık yaptığını belirten Aykut, sıkıntıların, 2017 yılında yapılan Nüfus Hizmetleri Kanunu'ndaki değişiklikle uygulamaya konan 'Adrese Dayalı Kayıt Sistemi'yle birlikte arttığını söyledi.
Aykut, "Biz diyoruz ki, 2017’de çıkan Adres Dayalı Kayıt Sistemi, malum kişiler tarafından yürürlüğe konan FETÖ projesidir. Neden? Sisteme girip Türkiye’de yaşayan bir vatandaşın nerede olduğunu görebilen bir sistem geldi. Muhtarlar tamamen bu konuda devre dışı kaldı. Bu noktada Sayın Cumhurbaşkanımızın, Sayın İçişleri Bakanımızın evet, muhtarlara vermiş olduğu değer, önemi biz yakından hep ifade ediyoruz. Örneğin İstanbul Emniyet Müdürü ile birlikte imkân dahilinde mahallelerdeki sorunları whatsApp grubuyla ulaştırmaya çalışıyoruz ama biz diyoruz ki, biz devletimize çok daha bilgi aktarabiliriz. Biz mahallenin en güzel istihbarat noktasında bilgi aktarma merkeziyiz" dedi.
"Tüm İstanbul Muhtarlar Federasyonu olarak buradan tüm vatandaşlarımıza uyarımızdır herkes edevletine girsin T.C. kimlik numarası ile adresini sorgulasın" diyen Aykut, şu ifadelere yer verdi:
"Eğer adresinde başka birileri görünüyorsa acil nüfus müdürlüklerine gidip buna müdahale etsinler, itiraz etsinler. Yarın çok geç olabilir. Şunu zannediyor olabilirsiniz, 'Muhtar bizim mahallede veya evde kim olduğunu biliyor' gibi düşünce içerisinde olabilirsiniz. Ama bizim adres kaydı silme, adres kaydı yapma yetkimiz yoktur. Bu yetki tamamen nüfus müdürlüklerindedir. Adres kaydı yetkisi bize verilmesi noktasında da çağrımızı tekrar yineliyoruz. Ve devletimize bu noktada destek sağlamak için de mücadele ediyoruz."
(ANKA)
Beykoz Belediye Başkanı hakkında savcı tutuklama istedi17 izlenme
Kulislerde gündemi sarsacak iddia: "Hapisteki PKK'lılara da tahliye konuşuluyor"20 izlenme
Emekliye, memura yüzde 15 zam yolda38 izlenme
Esenyurt’ta Mezuniyet Gecesi’nde akıl almaz görüntüler ! Gelinlik giydirdiler, silah talimi yaptırdılar !824 izlenme
Kılıçdaroğlu aile fotoğrafıyla yeni yıl mesajı verdi57 izlenme
Memur, emekli ve asgari ücretlinin maaşı yılbaşında ne kadar olacak?42 izlenme
Barış Terkoğlu, Ferhat Çelik ve Aydın Keser hakkında tahliye kararı!58 izlenme
Mansur Yavaş iftira atan AKP'li üyeyi pişman etti! 'Yardım dağıtırken,bir kare fotoğrafımı gösterin, derhal istifa edeceğim!'131 izlenme