Haklarında kara para aklama ve vergi kaçırma gibi iddialara ilişkin başlatılan soruşturma kapsamında aralarında Dilan ve Engin Polat'ın da bulunduğu 16 şüpheli tutuklanmaları talebiyle Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk edilmişti. Aralarında Dilan ve Engin Polat'ın da bulunduğu 12 şüphelinin tutuklanmasına karar veren hakimlik, şüpheliler Gürsel Yılmaz, Yeşim Altınkalem Dalkıran, Beyzanur Gün ve Ceydanur Gün hakkında adli kontrol şartıyla serbest kalmasına karar vermişti.
Soruşturmaya ilişkin yeni bir gelişme yaşandı. Soruşturmayı yürüten Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, 4 şüphelinin adli kontrol şartıyla serbest kalmasına itiraz etmişti.
Kararı değerlendiren Sulh Ceza Hakimliği ve Asliye Ceza Mahkemesi, yapılan itirazı reddetti.
TOPLAM 14 ŞÜPHELİ TUTUKLANDI
Öte yandan soruşturma kapsamında toplam 14 şüpheli tutuklanırken, 9 şüpheli ise adli kontrol şartıyla serbest kalmıştı.
Sözcü
İnce’den kurultay açıklaması413 izlenme
AKP’li üst düzey yönetici bile Bakan Nureddin Nebati'nin konuşması ile dalga geçti!!34 izlenme
İşte okullardaki Andın yerine okudukları And 'Ne mutlu Müslümanım diyene'431 izlenme
İmamoğlu’nun eşini ve kızını tehdit etmişti: Kimliği belli oldu!126 izlenme
Erdoğan'dan, ağlayarak 'Tüm kapılar yüzümüze kapandı' diyen derece yapmış öğretmen adayına skandal sözler! "Yalan konuşuyorsun!"14 izlenme
Trump'tan flaş açıklama: 'Esad rejiminin devrilmesinin arkasında Türkiye var'16 izlenme
İş arayanlar ümidini kaybetti!37 izlenme
Lübnan'daki tahliye operasyonuna gölge düşüren iddia: Suriyeliler de taşındı mı?13 izlenme