Diyanet İşleri Başkanlığı, yılbaşı öncesi Cuma hutbesini yayınladı. Hutbede içkinin ve içki içmenin yol açtığı öne sürülen kötülüklerden söz edilirken, "İnsanı uyuşturan, tembelliğe ve çaresizliğe sürükleyen, kötülüğe alet eden içkinin toplumumuzu esir almasına asla izin vermeyelim" ifadeleri kullanıldı.
Diyanet İşleri Başkanlığı'nın bu haftaki hedefi içki oldu. Yılbaşı öncesi Cuma hutbesi yayınlayan Diyanet, 81 ildeki 100 bine yakın camiye gönderilecek "İçki: Kötülüğün Zehirli Arkadaşı" başlıklı hutbede içkinin yol açtığı öne sürülen kötülükler sıralandı.
Diyanet'in hutbesinde içki için "Aklı, ruhu ve bedeni tahrip eder", "Bir hiç uğruna malın ziyan edilmesine, helâl lokma için harcanması gereken nafakanın israfına sebep olur", "Ailenin huzuru, çocukların umudu, gençlerin geleceği kararır", "İyiliğe açılan kapılar kapanırken, kötülüğe giden yollar çoğalır", "Dostluklar sona ererken, düşmanlıklar körüklenir" gibi ifadeler kullanıldı.
"İmanına ve umuduna sarılarak çalışan, erdemlerine sahip çıkan, düşünen ve üreten bir Müslüman olalım" denilen hutbe, "İnsanı uyuşturan, tembelliğe ve çaresizliğe sürükleyen, kötülüğe alet eden içkinin toplumumuzu esir almasına asla izin vermeyelim. Sağlıklı, huzurlu ve mutlu bir geleceği hep birlikte inşa edelim" ifadeleriyle son buldu.
Togg fabrikasında grev: İki aydır maaşlarını alamayan sözleşmeli işçiler istifa etti24 izlenme
Bir anket de İYİ Parti'den625 izlenme
Atatürk'ün kızlarından flaş Atatürk mesajı! Zehra Güneş'in maç sonu yaptığı konuşma gündem oldu45 izlenme
Kılıçdaroğlu'nun mutfağından yeni video: "Gerçekler"40 izlenme
Tüm hızıyla gelip, karısını taciz eden şüpheliyi ezdi! O anlar kameraya yansıdı25 izlenme
Seçim günü AKP'nin sandık oyunları neler olacak?636 izlenme
İşçi bayramında madende patlama: 2 işçi öldü57 izlenme
Kılıçdaroğlu: Zarrab, Türkiye meselesi haline getirilmemeli91 izlenme
İstanbul, Ankara ve İzmir için ilk sonuçlar!
HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu hakaret etti, Anayasayla ilgili kelime oyunu yaptı! "Ahmağa anlatır gibi söyledim ama anlamadılar. Biz Anayasa'nın 4. maddesi olmasın diyoruz"
Köylüler icralık olunca araziler susuz kaldı!
ABD’li emekli komutan: "Putin, Ukrayna’daki işgali bitirmek zorunda kalacak"