Türkiye'de koronavirüsle (Kovid19) mücadelede 1 Haziran itibarıyla hayata geçen kontrollü normalleşme süreciyle Diyarbakır'da oluşan rehavet, vakalarda artışa neden oldu. Türkiye'de 11 Mart günü ilk koronavirüsün (Corona virüs) tespit edilmesiyle başlayan pandemi sürecinde başarılı çalışmalarla gündeme gelen Diyarbakır'da, son günlerde artan vakalar tedirginliğe yol açtı.
VALİLİK MASKE ZORUNLULUĞU GETİRDİ
Vakalardaki artışın en büyük etkisi ise vatandaşların corona virüs tedbirlerine yeterince uymadıklarından kaynaklandığı ortaya çıktı. Koronavirüs vakalarının artmasını değerlendiren Diyarbakır Valiliği, kent genelinde maskesiz dolaşmanın yasaklandığını duyurdu. Özellikle 1 Haziran'dan itibaren koronavirüs vakalarının artmasıyla kent merkezi ve birçok ilçedeki mahalle ve yerleşim yerleri karantinaya alındı.
'NEREDEYSE VAKA SAYILARINA YETİŞEMEZ OLDUK'
Diyarbakır'da koronavirüs vakalarının artması nedeniyle korkutan uyarıyı Dicle Üniversitesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi ve Covid19 Yoğun Bakım Koordinatörü Prof. Dr. Recep Tekin yaptı. Tekin, Türkiye'de corona virüste ikinci dalganın yaşanıp yaşanmayacağı tartışması sürerken, Diyarbakır'ın ikinci dalgaya yakın bir durumun söz konusu olduğu belirtildi. Diyarbakır'da pandemiyle mücadele eden iki hastaneden biri oldukların anlatan Tekin, artan vakalar nedeniyle klinik sayılarını artırdıklarını belirterek şunları söyledi:
"Özellikle Ramazan Bayramı sonrası ve 1 Haziran'daki normalleşme süreci başladıktan sonra halkımızda rahatlama süreci de başladı. Bu durum vakaların artmasına neden oldu. Ramazan Bayramı öncesinde kliniklerimizi kapatmıştık. Sadece bir klinikle hizmet veriyorduk. Şu an birkaç klinik daha açmak zorunda kaldık. Neredeyse vaka sayılarına yetişemez olduk. Özellikle ilçelerden gelen vakalarla birlikte hastanede kapasitemiz dolmak üzere. Bu şekilde hizmet vermekten zorlanıyoruz. Normalleşme sürecinin başlamasının ardından dikkatimizi çeken bir durum ise toplu yerlerde bulunuyoruz. Sosyal mesafe kurallarına uygulayıp, yeterince maske takılmadığını görüyoruz."
https://www.karar.com/diyarbakirdakoronavirusvakasayisindapatlama1568104
TRT’ye tahsis edilen 453 dönüm orman arazisi imara açıldı!108 izlenme
Büyük skandalla ilgili tüm bilgiler Saray'daki gizli raporda20 izlenme
Hastalar ilacını bulamıyor: İlaçları gelene kadar diğer hastalarla bölüşüyor37 izlenme
Yarından itibaren simite zam geliyor!31 izlenme
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Adıyaman'dan seslendi! "Bütün televizyonlar, gazeteler elinde. Ama vatandaşın %25'i Erdoğan'a inanıyor, %75'i Özgür Özel'e"18 izlenme
2008 sonrası SSK'lı olanlara kötü haber! SGK Uzmanı duyurdu: Hem çalışıp hem de emekli maaşı alma dönemi sona eriyor15 izlenme
Mansur Yavaş en çılgın projesini açıkladı31 izlenme
Eyüp Kabristanı sınırındaki tarihi eser tescilli binayı yıkıp, özel mezarlık diye sattılar!77 izlenme
Saray’dan baharat ve çeşniye 118 bin, süs eşyalarına 3,6 milyon lira!
Fabrikalar satıldı böyle oldu! Sayıştay’dan çok acı ‘şeker’ raporu!
Gerici kafadan uydurma hadis ! 'Allah saç ekene ve ektirene lanet etmiştir'
Uçakta kaçamak yanıt vermişti: Erdoğan'ın İmralı planını Abdulkadir Selvi açıkladı