Türkiye’de artık temel gereksinimlerini bile karşılayamayan vatandaş göç ediyor. Göç edenlerin birçoğu da genç akıl. Türkiye'deki siyasetten ve ülkedeki kaygıdan dert yanan gençler göç ediyor.
ASELSAN mühendisleri ve doktorlardan sonra şimdi de Merkez Bankası’nda beyin göçünün başladığı belirtildi.
ÇAREYİ İSTİFA ETMEKTE BULUYORLAR
Milli Gazete'den Bünyamin Güler'in haberine göre, Merkez Bankası’nın (MB) Ankara’dan İstanbul’a taşınma süreci başladı. Normal şartlarda Ataşehir’deki Finans Merkezi’ne taşınması planlanan MB, inşaatın devam etmesinden dolayı geçici olarak başka bir binada hizmet verecek. İnşaat bitmediği halde Ankara’dan taşınmayı başlatan MB yönetimi, önce Fenerbahçe’de geçici ofis tuttu. Ataşehir bölgesinde ev tutan personel ve ailesinden gelen tepkiler üzerine Fenerbahçe’nin dışında Ataşehir Ulugöl Plaza’da da ofis tuttuğu öğrenildi. Kendi binasının inşaat işleri devam ederken neden taşınma kararı alındığı muallaklığını korurken, onlarca MB personeli ise önünü görememek ve plansızlıktan dolayı çareyi istifa etmekte buluyor.
GENÇLER İSTİFA EDEREK YURTDIŞINA GİDİYOR
Taşınma işlemleri bitene kadar ücretliücretsiz izin haklarını kullanmak isteyen personelin hakları elinden alındığı belirtilirken, personelin ise işleyişteki problemlerden dolayı istifa etmeye başladığı öğrenildi. Ankara’dan İstanbul’a taşınma işlemi sürecinde yaklaşık 100 kişinin istifa ettiği öğrenilirken, istifa edenlerin ise önceliklerinin yurtdışı olduğu öğrenildi. İstifa edenlerin daha çok 34 yıllık personel olması dikkat çekerken, emekliliğine az kalanların ise mecburiyetten çalışmaya devam edeceği ifade ediliyor. Gençlerin istifa ederek, yurtdışına göç etmesi ise “Mühendis ve doktorlardan sonra Merkez’de de beyin göçü başladı” yorumlarına neden oldu.
Acılı babadan geline büyük öfke! Şükriye Aci’den o iddiaya yanıt20 izlenme
Motorine büyük zam! İşte güncel benzin ve motorin fiyatları35 izlenme
Türkiye’nin ithalat fiyatlarında rekor artış!54 izlenme
Özel hastanelere yönelik ‘denetim’ anketinde uçurum! Yurttaşın güveni kalmadı20 izlenme
Atatürk Stadı yıkılınca millet bahçesi unutuldu!57 izlenme
İstanbul’da ‘yok artık’ dedirten görüntü!118 izlenme
Cemal Enginyurt: "Yusuf Tekin Milli Eğitim Bakanı olamaz"18 izlenme
Erdoğan'ın 'Başakşehir'le övünüyorum çünkü kurduğum takım' dediği Başakşehir'i bakın kim kurmuş !283 izlenme