Pittsburgh Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Doktor Ergin Koçyıldırım Türkiye tarafından ABD’ye gönderildiği söylenen yerli üretim test kitleriyle ilgili Sağlık Bakanına açık mektup yazdı.
Gazete Duvar’da paylaştığı mektupta Dr. Koçyıldırım, “Global bir pandemi esnasında sağlıklı bilgi paylaşımı, paylaşılan bilginin kesin, doğru ve güvenilir olmasını sağlamak oldukça zor iş, ama imkansız da değil” dedi.
“ABD’de yaşayan bir hekim ve bilim insanı olarak, TBMM’de yaptığınız en son konuşma esnasında, Amerika’ya gönderdiğinizi söylediğiniz yerli üretim test kitleri konusunu merak ettim. Amerikan Haber Alma Özgürlüğü Yasa’sından faydalanarak, bu konuda en yetkili kurumlar olan CDC (Center for Dısease ControlAmerikan Hastalık Kontrol Merkezi) ve FDA’ya (Food and Drug AdministrationAmerikan Gıda ve İlaç Kurumu) konuyu danıştım” diyen Dr. Koçyıldırım, “Amerika Birleşik Devletleri’nde Covid19 tanısı için test amaçlı kullanılan kitler arasında Türkiye’den gelen bir kit olmadığını, kaldı ki sadece FDA onayı olan kitlerin kullanılabildiğini öğrendim. FDA tarafından onay verilen kitler arasında da Türkiye’den gelen hiçbir kitin yer almadığını gördüm” bilgisini paylaştı.
Koçyıldırım, “Ülkemizin hekimlerin yüzde 80’inin üyesi olduğu ve çok deneyimli kurulları olan TTB’nin derhal sürece dahil edilmesi hastalığın kontrolünü hızlandıracak, hem hekimlere hem de onların örgütlü çalışmalarına duyulan bir saygının da göstergesi olarak algılanacaktır” dedi.
Dr. Koçyıldırım aynı zamanda, ABD’de kullanılan, Amerikan devletinin kendi test kitini de içeren, toplam 13 test kitinin adı ve bunları üreten kurum ve şirketlerin bilgilerinin yer aldığı listeyi de paylaştı.
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca geçtiğimiz günlerde “Kendi korona kitimizi geliştirdik ve ABD’ye 500 bin adet sattık, yarından itibaren tüm illerimize de göndereceğiz” demişti.
AKP binlerce seçmeni İstanbul'a taşıyacak147 izlenme
CHP'li Başarır'dan Bakan Nebati'ye: "Stokçuluğa da başlamış"28 izlenme
İstanbul'da evlerine girmeye çekinenler çadırlarda kalmaya devam ediyor29 izlenme
Ne paraları ne de 6 bin 745 adet taşınmazı veriyorlar: TEDAŞ’ta büyük vurgun!72 izlenme
Yargıtay'dan karar: Dedikodu boşanma nedeni sayılıyor27 izlenme
AKP'li Kürşat Ayvatoğlu'nun kullandığı pudra şekerinin skeci çekildi!106 izlenme
Anayasa Mahkemesi Erdoğan’ın bir yetkisini daha iptal etti30 izlenme
Erdoğan yeniden aday oldu, gözler YSK’da…34 izlenme
CHP’li Muharrem İnce’den iktidara önemli uyarı: Sonumuz felaket
TGS, Vakıfbank, Bakanlıklar ve saraylardan sonra AKP’nin Hamidiye boykotuna TRT’de katıldı!
124 bin Suriyeli Türkiye sınırına dayandı!
CHP'nin 50 bin kişilik seçim ordusu İmamoğlu için sahaya iniyor! Konya mitingi için 'Yozgat' formülü