Sigorta primini böyle ödeyenler dikkat! Sosyal Güvenlik Kurumu düğmeye bastı, denetimler sıklaştırıldı. Çalışmadığı halde sigorta primini ödeyerek emekli olanların maaşların tespitin edilmesinin ardından maaşları faiziyle geri alınıyor.
TGRT'de yer alan habere göre, Karakaş, "Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) denetimlerini artırdı. Aslında SGK, uzun yıllardır sosyal güvenlik denetmenleri ve müfettişleri aracılığıyla sahte ve hileli işlemleri teftiş ediyordu. 2024 yılında medyaya yansıyan haberlerde, 95.000’den fazla kişinin sigortalılık ve emeklilik işlemlerinin iptal edildiği belirtildi. Ancak bu durum yeni bir gelişme değil; SGK, yıllardır on binlerce kişinin hileli çalışmalarını tespit edip iptal ediyor." dedi.

Karakaş şu ifadeleri kullandı:
EDevlet hizmet dökümünde “K, Ş, S” gibi harflerin bulunması, sigortalılığın risk altında olduğunu gösteriyor. Peki, bu süreç sona erer mi? Elbette ki bitmeyecek. Pek çok vatandaşımız haklı olarak, “SGK neden yıllar önce denetlemedi?” diye soruyor. Evet, bu çok doğru bir soru. Eğer en başından denetimler sıkı yapılsaydı, mağduriyetler bu kadar büyük olmazdı. Ancak unutulmamalıdır ki SGK’da toplam denetim elemanlarının sayısı 10001500 civarında ve bu kişiler yüzlerce farklı denetim işi yapıyor. 85 milyon nüfusa sahip bir ülkede tek tek tüm işlemleri denetlemek zaman alıyor.
Önümüzdeki günlerde, aylarda ve yıllarda denetimler devam edecek. Eğer çalışmanız fiili ve gerçek değilse, hizmet akdine uygun şekilde çalışmıyorsanız ve kendinizi sigortalı göstermişseniz ya da bir başkası sizi sigortalı göstermişse risk altındasınız. EDevlet hizmet dökümünde “K, Ş, S” harfleri bulunuyorsa, kaç yıl geçerse geçsin SGK denetim yaptığında hileli bir çalışma tespit ederse emekliliğiniz iptal edilecektir.
Emeklilik iptal edildiğinde;
SGK, ödediği maaşları faiziyle ve gecikme cezasıyla geri alır. Sahte sigorta primleri iade edilmez. Sahte sigortalılık nedeniyle sağlıktan faydalandıysanız, SGK sağlık masraflarını da sizden talep edebilir.
Sözcü
Sağlık Bakanlığı corona tablosunu açıkladı: Vaka sayısı 312.966’ya, can kaybı da 7.929’a yükseldi!54 izlenme
Bir il daha AKP'den CHP'ye geçti! 28 kentin yedisinde renk sarıdan kırmızıya döndü19 izlenme
Türk Lirası hızla değer kaybederken Edirne'yi Bulgarlar, Artvin'i Gürcüler sardı!43 izlenme
CHP'den 2026 Bütçe Kanun Teklifi'ne muhalefet şerhi8 izlenme
Dini vakıf ve dernekler elini kolunu sallaya sallaya okullara girecek!133 izlenme
Türkiye'nin konuştuğu olayda acı veda: Onur Eken defnedildi107 izlenme
Tarım Bakanlığı’na ‘Pakdemirli sonrası FETÖ’ operasyonu: 9’u bürokrat 10 gözaltı!33 izlenme
Murat Ongun'dan 'İBB'ye terör soruşturması' iddialarına yanıt27 izlenme
Muğla yangını böyle başladı: Yangının başladığı noktadaki siyah araç dikkat çekti
Bu görüntüler Kanal İstanbul'dan değil, Yeni Havalimanı'ndan !
Efsanevi Rock grubu Guns N'Roses Mattia Ahmet Minguzzi'yi andı!
İBB’den Bakan Kurum’a yanıt: "Hiçbir kurum ve hiç kimse kanunlardan üstün değildir"