CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel'in İçişleri Bakanlığı’nda ‘basın müşaviri’ olarak görev yaptığını açıkladığı Emin Şen’e bağlı olduğu öne sürülen Ebabil Harekatı’nın yöneticisi, Şen ile görüştüğünü ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya yakın olduklarını söyledi.
CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında İçişleri Bakanlığı Müşaviri olduğu ileri sürülen Emin Şen'in liderliğinde, Bakan Süleyman Soylu’ya bağlı olarak hareket eden 'Ebabil Harekâtı' isimli hesabın, 8 bin troll'e bilgi servis ettiğini ileri sürmüştü. 25 kişilik Telegram kanalında üretilen içeriklerin sosyal medyada yayılması karşılığında bu kişilere maaş verildiği de ileri sürülmüştü. Özgür Özel, Emin Şen'in kamudan aldığı ihaleler sayesinde maaş ödemesi yaptığını belirtmişti.
T24'ten gazeteci Hazar Dost'un haberine göre, isminin paylaşılmasını istemeyen Ebabil Harekâtı yöneticisi, Emin Şen ve AKP bağlantıları hakkında çeşitli iddialarda bulundu. Ebabil Harekatı'nın ‘gönüllü bir yapılanma’ olduğunu savunan kişi, farklı isimlerde benzer oluşumların olduğunu söyledi.
Kendisinin sosyal medya paylaşımlarından herhangi bir kazanç elde etmediğini ileri süren yönetici, Ebabil Harekatı’nın ‘Soylu’nun ekibi’ olarak çalıştığını belirtti.
"Emin Şen ile 31 Mart İstanbul seçimleri döneminde Haliç yakınındaki ofisinde buluştuk. Bu buluşma için mekanı Selami Haktan ayarladı" diyen yönetici, AKP’li başka bir danışmanla daha görüştüklerini ileri sürdü. Yönetici, sözkonusu danışmanın talebinin ise sosyal medyada ‘derli toplu paylaşım yapılması’ olduğunu söyledi.
Öte yandan gazeteci İsmail Saymaz, Halk TV'de Seda Selek moderatörlüğündeki Perdenin Önü Arkası'nda Emin Şen ile yaptığı görüşmeyi anlatmış, Şen'in 8 bin kişiye maaş verdiği ve Ebabil Harekatı'yla bağlantısı olduğu iddialarını reddettiğini aktarmıştı.
Ukrayna, Rus askerlerinin konuşlandığı askeri üssü vurdu!99 izlenme
İnce'den Fuat Uğur'a tepki: İspatlamazsan alçaksın!470 izlenme
Türkiye "Nakşibendi Cumhuriyeti" mi oldu?330 izlenme
İBB operasyonlarında gözaltı sayısı arttı18 izlenme
Ecevit'e yazar kasa atan esnaf konuştu: "Vatandaşın halinden anlardı, terörist demedi, provokatör demedi, çözüm aradı"45 izlenme
Apartmanın zeminine gizlice kaçak kat indi, zabıtayı görünce kaçtı35 izlenme
Şahan Gökbakar yakaladı! Muharrem İnce'nin konuşması Erdoğan'ın konuşması çıktı67 izlenme
Bodrum ve Milas’ta yanan alanlar havadan görüntülendi52 izlenme
Cem Küçük, Mehmet Akif Ersoy operasyonunda istifa eden Torlak'ın mülklerini saydı! Duyanın dudağı uçukladı
Rüzgar tersine döndü! Benzinden sonra motorine'de büyük bir zam geliyor!
İsrail, Türkiye’deki tüm diplomatlarını geri çağırdı
CHP'li Yavuzyılmaz, Varlık Fonu görevinden alınan Aydın'ın diğer maaşlarını ortaya çıkardı!