Silivri Cezaevi'nde tutuklu bulunan İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı ve CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Ekrem İmamoğlu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda TRT ve Anadolu Ajansı’na tepki gösterdi.
İmamoğlu'nun paylaşımı şu şekilde:
Dün sabah güne başlarken televizyonu açınca, yıllardır boykot edip izlemediğim başta TRT olmak üzere bir kısım TV kanallarına denk geldim. Kanallar arası geçiş yaparken tesadüfen TRTTürk kanalında bir iftiracının ifadesinin kelime kelime okunduğunu görünce durdum ve takip ettim.
Dakikalarca bu ifade tane tane okundu, sanırsınız TRT değil, başsavcılık haber ajansı!
Ardından başına CHP etiketini yapıştırarak, İBB ile ABB aleyhine içi iftira ve yanıltma dolu iki haber sundular.
Sabah on dakika civarında bu gayriahlaki tutumu izlerken, 86 milyon insanın vergileri ile ayakta duran devletimizin kanalının bir avuç insanın iktidar hırsının esiri olduklarını hatırladım. Yayınların nasıl bir sefil ve rezil bir düzeyde yapıldığını düşünüp bu kadim kurumunun haline bir kez daha üzüldüm.
Milletimizin bilhassa TRT’yi ayrıca cezalandırmasını ve izlemeyerek boykot etmesini diliyorum.
TBMM çatısı altında bulunan muhalif tüm milletvekillerimizin, her ortam ve konuşmalarında TRT’yi kınamalarını ve bu yanlı tutumu deşifre etmelerini öneriyorum.
Emeklinin, işçinin, memurun, çiftçinin, işsizin vergilerinden aktarılan milyarlaca dolar kaynağı, bir avuç insanın hırsına, ihtirasına, koltuk sevdasına harcayanlar açıkça kul hakkı yiyorlar.
Anadolu Ajansı da 2019’dan itibaren aynı kirliliğin bir parçasıdır. TRT ve Anadolu Ajansı’nın emekçi kadrolarına kalpten sevgilerimi iletirken, siyasetin atadığı tüm yönetici kadroları kınıyorum.
Bütün bunlara rağmen diyorum ki:
HODRİ MEYDAN. İlk kez hayırlı bir iş yapın. Bir avuç insanın milletimize bedel ödettikleri bu siyasi operasyonu çok hızlı bir şekilde TRT’de canlı yayında yargılayın!
Milletimizin huzurunda millete hesap verelim!
Sözcü
Merdan Yanardağ’dan cezaevinden 24 Temmuz mesajı: "Benim üzerimden gazetecileri susturmaya çalışıyorlar"32 izlenme
Asgari ücrete ara zam gelecek mi? Özgür Demirtaş ve Mahfi Eğilmez ne dedi?41 izlenme
Sokak röportajında Atatürk düşmanı sözler! "Ben, ona saygı duymuyorum. Cumhuriyet’i o kurmadı. Belli değil kuran. Fatih Sultan Mehmet kurdu"41 izlenme
Fatih Altaylı’dan ‘Ateist Türk değil müslüman Suriyeli bizdendir’ diyen Aydın Ünal’a cevap: "O kadar meraklıysan defol git Suriye’ye"27 izlenme
AKP'de cinsel ilişki görüntüleri ile şantaj skandalı!41 izlenme
Üzerimize 'Şimşek' gibi vergi yağacak! Vergi paketinde belediyeler, OSB’ler, basılı kitap ve süreli yayınlar da unutulmadı28 izlenme
Sağlık müdürlüğünden fahiş bedelli ihale!87 izlenme
Dün gözaltına alınmıştı: Tarihçi Çiğdem Bayraktar Ör tutuklandı23 izlenme