Emekli Mülkiye Başmüfettişi Mahmut Esen, ocak ayı öncesinde aralıkta da elektriğe kamuoyuna açıklanmamış zam yapıldığı gerekçesiyle CİMER’e başvurdu. Esen, Ankara’da aynı bölgede bulunan sayaç okuma tarihleri farklı, aynı tarife üzerinden enerji alan iki konuta ait elektrik faturalarını inceledi. Esen, okuma tarihi 2022 yılına sarkmış faturada 170 kWh altında ve üstünde olmak üzere 10 Aralık 2021 tarihindeki fiyatın üzerinde yüzde 717 arasında değişen iki ayrı zamlı fiyat uygulandığını belirtti.
Cumhuriyet'ten Mustafa Çakır'ın haberine göre, EPDK’nin internet sitesi üzerinden fatura doğrulaması yaptığını kaydeden Esen, şikâyetinde “31 Aralık 2021 tarihinden önce de elektrik fiyatlarına örtülü zam yapıldığı veya dağıtım şirketlerinin zamlarına göz yumulduğu anlaşılmıştır. EPDK dağıtım şirketlerinin ve faturalarının incelemesi gibi işleri bir yana bırakıp Aralık 2021’de ara dönemde getirdiği mini zam uygulamasını açıklamalıdır. Yüzde 53 ve yüzde 129 oranlı zamlar henüz faturalara yansıtılmamıştır” dedi.
Esen, tüketicileri yüklü zamma alıştırmak, tepkilerini azaltmak, dağıtıcı şirketlerinin zarar etmemesi gibi amaçlarla 1 Ocak 2022’de geçerli tarifeden önce düşük oranlı zam içeren bir ara tarife düzenlenip düzenlenmediğinin kendisine bildirilmesini, düzenlenmişse bunun ilan edilmesini talep etti.
Bahar Candan ve Nihal Candan'ın sorgularında çete lideri ortaya çıktı29 izlenme
'İmzacı delegelere baskı mı yapılıyor?'336 izlenme
25 partiyi hedef gösteren Destici, paylaşımına sahip çıktı28 izlenme
'İletişim Başkanlığı'ndan AA'ya 1 milyar TL verildi'30 izlenme
Memur Sen Başkanı Atatürk düşmanını savundu!112 izlenme
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, "İnşası devam eden konutlar hızla artıyor."23 izlenme
TOKİ işçileri eylemde: Devlet 2 yıldır paramızı vermiyor98 izlenme
İŞKUR TÜİK gibi yapmadı acı gerçeği açıkladı30 izlenme
Geçmişte FETÖ liderine övgüler yağdırıyordu, şimdi Andımızı istemiyor !
6,8 Milyon liralık zarara neden olan memur Resmi Gazete ilanıyla aranıyor!
Uçağa girer girmez yolcuların alkış tufanı kopardığı siyasetçi kim? O anlara tanık olan usta gazeteci açıkladı
Tosuncuk'un Çiftlik Bank öncesi vukuatı ortaya çıktı