Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, geçtiğimiz günlerde 1 Mayıs’ta en düşük emekli maaşının artışı için açıklama yapacağını bildirdi. Vedat Bilgin, “Temmuz ayında bir sürprizimiz olacak, en düşük emekli maaşı artacak. Detayları 1 Mayıs’ta açıklayacağım” dedi.
Vedat Bilgin, 1 Mayıs’ta emekli maaşları hakkında herhangi bir açıklama yapmazken sosyal medya hesabından Ramazan bayramı için bir mesaj paylaştı.
Bilgin’in açıklama yapmaması sebebiyle gözler AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a çevrildi. Bugün işçilerle birlikte iftar yapan Erdoğan, alım gücünün ‘bir parça’ düştüğünü söyleyerek, “Önce elimizdekilere şükredeceğiz sonra daha güzeli için mücadele edeceğiz. Bunun ne demek olduğunu en iyi siz işçi kardeşimlerim bilir” dedi.
Yandaş medya ise Erdoğan’ın konuşmasını “En düşük emekli maaşı ne kadar olacak” başlıkları ile son dakika haberi olarak geçti. Erdoğan konuşmasında emekli maaşlarına ilişkin herhangi bir ‘müjde’ veya ‘sürpriz’ açıklama olmadı.
Tele1
Bakan Koca açıkladı: 72.555 yeni vaka tespit edildi, 87.192 kişi sağlığına kavuşurken, 181 kişi hayatını kaybetti!42 izlenme
Çiğ süt zammı süt ürünlerine de yansıdı: 5 liradan 20 liraya kadar zam!30 izlenme
Türkiye'de düzenlenen 'Alimler' toplantısında tepki çeken sözler! 'Laiklik en zararlı şeydir'34 izlenme
Seçim mi geliyor? İktidara yakın gazete 'vatandaşlık maaşını' duyurdu!12 izlenme
Bakan Koca açıkladı: Toplam vaka sayısı 65 bin 111, can kaybı 1403 oldu!97 izlenme
Ayçiçek yağına 'dev' zam iddiası: "Hükümet müdahale etmeli" diyerek uyardı39 izlenme
İktidara yakın sendikanın Hiranur Vakfı ile ortak etkinlikler düzenlediği ortaya çıktı!48 izlenme
Geceleri uyayamayanlar için 15 dakika kuralı27 izlenme