Geçtiğimiz sene milyonlarca emeklinin yararlandığı şehirlerarası otobüslerde yüzde 20 indirimli bilet satışı uygulaması, yeni yılda uzatılmadı. Buna rağmen ocak ayında söz konusu kampanyayı sürdüren otobüs firmaları, 15 Şubat tarihi itibarıyla emeklilere tam bilet tarifesi üzerinden hizmet verme kararı aldı.
AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yerel seçimlerden önce 2024'ü 'emekliler yılı' ilan etmişti. Erdoğan'ın bu açıklamalarından sonra şehirlerarası otobüslerde e yüzde 20 ve TCDD'de yüzde 10 indirimli bilet satışı uygulaması başladı. Bu uygulama yerel seçimin geçmesi ve 2024'ün bitişiyle yeni yılda rafa kalktı.
Rafa kalkan uygulamayı pek çok şehirler arası otobüs firması yeni yılda da sürdürdü. Ancak artan maliyetler nedeniyle firmalar 15 Şubat itibarıyla bu uygulamaya son verdi.
Yılın ilk ayında otobüs biletlerinde yaklaşık yüzde 40'lık bir artış görülürken, Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları'na (TCDD) bağlı hızlı tren biletlerine ise yüzde 44 zam yapılmıştı.
Tele1
Faturası devlete hediyelik tespih18 izlenme
Üsküdar'da yeni dönem: AKP'den kalma 16 kaçak yapı yıkıldı33 izlenme
İBB’den 30 bin öğrenciye eğitim yardımı! 31 Mart’ta hesaplarda olacak!118 izlenme
Kayyum valinin 23 Nisan alerjisi: Aynı güne çikolata festivali koydu!32 izlenme
'Casusluk' iddianamesi kabul edildi17 izlenme
Meral Akşener Açıklamalarda Bulundu25 izlenme
Kaymakamlığın 19 Mayıs alerjisi! 'Sehven' yapılan Atatürk hatası geçen sene de yapılmış!55 izlenme
Aydın'da kadın cinayeti! Eşi, kızı ve kızının sevgilisi gözaltında32 izlenme