Nurbaba Sokak’ta bulunan bir kafe restoranda ruhsatsız olarak gerçekleştirilen inşaa faaliyetlerine ilişkin çok sayıda şikayet alınması üzerine belediye ekipleri inceleme başlattı. Yapı Kontrol Müdürlüğü’nce yapılan incelemelerde imar planına aykırı ve ruhsatsız olduğu belirlenen yaklaşık 1100 metrekare büyüklüğünde bir inşaat yapımı olduğu belirlendi. Bunun üzerine inşaatların yapımlarının durdurulması ve yıkılarak imara aykırılığının giderilmesi için idari para cezası uygulandı. Ancak yapılan bildirimlere rağmen faaliyetlerin durdurulmaması ve inşaatların yıkılmaması nedeniyle yıkım kararı alınan yere, zabıta ekiplerinin aldığı önlemlerin ardından Yapı Kontrol Müdürlüğü ekiplerince iş makinaları yardımıyla inşaatların yıkımı gerçekleştirildi.
Üsküdar Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre, son yıkımla birlikte 1 Nisan 2024’ten bu yana yapılan denetimlerde kaçak olduğu belirlenen toplam 16 yapının daha yıkımı gerçekleştirilmiş oldu. Aynı süre içerisinde 9 adet parselde bulunan 34 yapıda da planlara ve mevzuata aykırı ruhsat temin edildiği belirlendi. Söz konusu yapıların ruhsatları belediye encümeninden karar alınarak iptal edildi.
Belediyeden yapılan açıklamada, "Aktif olarak inşaatı devam eden mevcutta yaklaşık 800 adet yapıda Yapı Kontrol Müdürlüğü ekiplerimizce denetim kontrol işleri yoğun bir şekilde devam etmekle, Üsküdar’ın tamamının depreme dayanıklı ve sağlıklı yapılara kavuşması için tüm gayretimizle çalışıyoruz" ifadelerine yer verildi.
Cumhuriyet
Alanya'da Türk Bayrağını indirmek isteyen povakatöre halk gerekeni yaptı !849 izlenme
Maas’tan Türkiye’ye yaptırım sinyali: Çok çalıştık ama olmadı43 izlenme
Mısır'dan Anadolu Ajansı açıklaması: AA Müslüman Kardeşler adına faaliyette bulunuyor48 izlenme
Akbelen'in kalbine hançer! Ağaçların çığlığı havadan görüntülendi34 izlenme
Erdoğan'a koruma ordusu kuruldu!886 izlenme
TBMM önünde zeytinlik protestosu! “Madene gömülmeyeceğiz” diyerek isyan ettiler19 izlenme
Özgür Özel, Sultangazi'de Aleviler'e seslendi: "Bir Sünni olarak söylüyorum, bu ülkede Alevilerin eşitlik sorunu vardır, bu sorunu görmeyen ahmaktır, alçaktır!"16 izlenme
AKP’li vekilden tuhaf savunma: "Hayat pahalılığının sebebi biz değiliz"37 izlenme
Son anket: İşte Erdoğan'ın en güçlü iki rakibi
Atatürk'e hakaretler yağdıran Üçler Döner'in sahibi 'Yağcı Hacı' lakaplı fenomen'in Süleyman Soylu ile videosu ortaya çıktı
'Türkiye’de bazı konularda fiili bir yasaklama rejimine geçilmiştir'
CHP'den Akın Gürlek ve iki savcı hakkında HSK'ya başvuru