Cumhurbaşkanı adayı ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun gözaltına alınması ile vatandaşın tepkisi sokağa taşarken cumhurbaşkanı adayı olarak 15.5 milyon oy aldığı gün tutuklanarak Silivri'ye gönderilmesi tepkileri daha da artırdı.
Ana muhalefetin '19 Mart darbe girişimi' olarak adlandırdığı süreçte vatandaş polisin kötü muamelesine maruz kalırken gözaltı ve tutuklama uygulamalarında yaşananlara dair haberler Türkiye'nin gündemine oturdu.

Vatandaşın İmamoğlu operasyonuna seçmen kimliği ile ne tepki vereceği merak konusu olurken sokağın nabzını aktaran anketin sonucu ortaya çıktı.
İmamoğlu’nun tutuklanmasından sonra ORC Araştırma’nın yaptığı seçim anketi çarpıcı sonuçlar verdi. Son dönem anketlerinde birinci parti olarak çıkan CHP, yine AKP’nin önünde yer aldı.
Ana muhalefet ile iktidarın arasında fark hemen her ankette açılırken Genel Başkanı Ümit Özdağ'ın tutuklandığı Zafer Partisi'nin yükselişi de dikkat çekti.

ORC Araştırma’nın 25 ila 27 Mart'ta 26 ilde 3 bin 160 kişiye “Bu Pazar seçim olsa kime oy verirsiniz?” sorusunu sorduğu ankette CHP yüzde 30,2, AKP 28,1 oy aldı. Çıkış yakalayan Zafer'in oyu ise yüzde 5,1 oldu.
ORC'nin seçmen tercihlerini araştırdığı anket 13 partili yanıt listesi ile dikkat çekti. Sandığa giden seçmenin karşısına çıkacak olası parti sayısına yakın bir seçenek sunulan anketin sonuçları şu şekilde oldu:
“BU PAZAR SEÇİM OLSA KİME OY VERİRSİNİZ?”
▪CHP %30,2
▪AKP %28,1
▪MHP %8,0
▪DEM %7,5
▪ZAFER %5,1
▪İYİ PARTİ %5,0
▪Y.REFAH %4,3
▪GELECEK %2,5
▪BBP %2,1
▪TİP %1,7
▪YMP %1,6
▪DEVA %1,3
▪A PARTİ %1,1
Vatandaşların ülkeden kaçışı artarak sürüyor: Almanya'dan sonra ABD'ye iltica başvuruları da katlandı28 izlenme
Kılıçdaroğlu BBC’ye konuştu: "Erdoğan’la farkımız siyah-beyaz"39 izlenme
ODTÜ öğrencilerine TOMA'lı müdahale126 izlenme
Rojin Kabaiş'in not defteri ortaya çıktı! Soruşturma KKTC ve Portekiz'e uzandı9 izlenme
Beton Kanal’da rant sırası Şeyha Moza’nın arazisine geldi7 izlenme
Yavaş: Yolsuzluk kelimesinin kökü kazınacak118 izlenme
Elon Musk’a Türkiye çağrısı: Turksat-5A’yı durdurun389 izlenme
Kadir Şeker'e tahliye kararı!32 izlenme
Elon Musk, şirketi Neuralink'in ilk kez insan beynine çip yerleştirdiğini duyurdu
404 milyonluk sarayı AKP adayı yapacak! Ballı kamu ihaleleri hep AKP'lilere gidiyor: Yapmadık seni aday, yap bize saray
AKP-MHP oylarıyla peşkeş çekilmişti: İBB, Tarık Zafer Tunaya Kültür Merkezi'ni geri alıyor
Hamas saldırısı sonrası İsrail bu soruyu tartışıyor: İstihbarat nasıl çöktü?