Türkiye’de tüketici enflasyonu yüzde 83,51 ile son 24 yılın en yüksek seviyesinde seyrederken ve Türk lirasının dolar karşısındaki kaybı yıl başından bu yana yüzde 40’ı geçmesine rağmen Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı ve AKP Bingöl Milletvekili Cevdet’dan Türk ekonomisine dair tartışmalı bir yorum geldi.
Türkiye ekonomisini değerlendiren Yılmaz, “Türkiye gerçekten çok iyi durumda” dedi.
Yılmaz, bütçe açıklarına bakıldığı zaman dünyada birçok ülkede yüzde 67 ve 8 civarında bütçe açığı verildiğini belirterek, “Geçen yıl bizim bütçe açığının mili gelire oranı yüzde 2,6 oldu. Bu yıl beklentimiz yüzde 3,4 gerçekleşmesi. Gelecek yıl ön gördüğümüz yine yüzde 3,5 civarında. Dolayısıyla tüm bu olumsuzluklara rağmen bütçe performansımız ve kamu borcunun milli gelire oranıyla, Türkiye gerçekten çok iyi durumda” diye konuştu.
Yılmaz, Bingöl’de bir restoranda basın mensupları ile bir araya geldi. Burada konuşan Yılmaz, dünyanın resesyonu tartıştığı, Avrupa’nın çok ciddi büyüme endişesi içinde olduğu bir dönemde Türkiye’nin sanayisiyle, turizmiyle, tarımıyla, istihdamıyla, ihracatıyla büyümeye devam ettiğini söyledi.
Yılmaz, “2023 ve sonrasında da Türkiye büyümeye devam edecek. Belli bir eşiğe gelmiş durumda. Bu eşiği atlamamız gerekiyor. Gelişmekte olmakta olan ülkeler liginden gelişmiş ülkeler ligine geçmemiz gerekiyor” diye konuştu.
Yılmaz, geçtiğimiz yıl pandeminin nedeniyle baz etkisi nedeniyle gerçekleşen rekor büyüme ile ilgili ise şunları söyledi:
“Dünyanın küçüldüğü dönemlerde 2020 yılında Türkiye ekonomisi büyümeyi başardı. Geçen yıl son 50 yılın büyümesini başardık. Yüzde 11’in üzerinde çift haneli bir büyüme gerçekleştirdik. Bu yıl da yine yüzde 5 civarında büyüme bekliyoruz. Büyüme olduğu zaman bu tüm toplumsal kesimlere yansıdığı gibi, istihdama yansıdığı gibi, kamu gelirlerini de artırıyor. Dengelerimizi bu şekilde korumuş oluyoruz.
Büyüyen Türkiye milyonlarca istihdam ürettiği gibi ihracatını 250 milyar dolar seviyesine çıkardığı gibi turizm gelirlerini 40 milyar dolara çıkardığı gibi kamu dengeleri açısından da daha avantajlı bir konuma yükseliyor. Bu da Sayın Cumhurbaşkanımızın ortaya koyduğu büyüme odaklı stratejinin ne kadar anlamlı olduğunu gösteriyor.”
(DHA)
Türkiye'nin en büyük 50 şirketleri arasındaydı: Resmen TMSF'ye devredildi13 izlenme
Yeniden değerleme oranı Resmi Gazete’de yayımlandı: Vergi ve harçlara rekor zam geliyor!45 izlenme
Halk destek beklerken kaynaklar heba edildi!69 izlenme
Cep yakan fiyatlar nedeniyle kışlık alamayan vatandaş çareyi böyle buldu... Vatandaşı bu hale getirenler utansın!41 izlenme
Adrese teslim kadro ilanında yeni boyut: Direkt isim yazdılar37 izlenme
Türk Tabipleri Birliği Başkanı Şebnem Korur Fincancı gözaltına alındı!39 izlenme
Osmangazi Köprüsü'nü bedava sanıp hükümeti övdü, 640 TL'yi görünce şaşırdı kaldı!47 izlenme
ÖSYM eski Başkanı Ali Demir'e 18 yıl hapis istemi!67 izlenme
Sahte içki ölümlerine sert tepki: Soylu'nun bir ilişkisi mi var?
İsrail ve HAMAS savaşında siviller zor durumda: Evlerini terk edenlerin sayısı 300 bini aştı
Gökçek’e villa yapan ihale abonesi çıktı
Çocuğunun devlet okuluna kaydı için para istenmesi veliyi böyle çıldırttı