Gazeteci Rüstem Batum hakkında Cumhurbaşkanına hakaret suçlamasıyla açılan davanın 17. duruşması 41. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görüldü.
Duruşmada savcı esas hakkındaki mütalaasını açıkladı ve Batum'un ifadelerinin siyasi eleştiri ve ifade özgürlüğü sınırları içerisinde kaldığını belirterek beraatını talep etti.
Avukat Erselan Aktan ise mütalaaya katıldıklarını belirterek Batum'un sözlerinin siyasi eleştiri olarak kabul edilmesi gerektiğini vurguladı ve AİHM'in Vedat Şorli hakkındaki kararını örnek gösterdi.
Sözcü'de yer alan habere göre, Mahkeme heyeti, Batum'un beraatına karar verdi. Batum hakkında şu sözleri nedeniyle dava açılmıştı: Cumhurbaşkanı denilen kişi gezi olaylarında 8 kişi vuruldu, adam çıktı şey dedi, ya emrini ben verdim dedi. Sokakta silahsız vatandaş vurmak suç kardeşim dünyanın her yerinde. Bir polis içeri mi girdi? Bundan gurur duyan bir bir adamı cumhurbaşkanı seçip oraya getirdiniz.
AKP'li Halime Kökce fena köşeye sıkıştı!85 izlenme
AKP Türkiye'sinin acı tablosu: 165 bin çocuğa ailesi bakamıyor24 izlenme
CHP'den Akın Gürlek ve iki savcı hakkında HSK'ya başvuru14 izlenme
Fiyatlar vatandaşa illallah ettirdi, genç kız pahalılığın normalleşmesine böyle isyan etti: "5 bin TL ile sadece 5 parça ürün alınabiliyor"30 izlenme
Erdoğan imzaladı, İBB devre dışı bırakıldı, Boğaz’daki yeşil alan imara açıldı!38 izlenme
Mehmet Şimşek'in 5 aylık ekonomi yönetimi döneminde Hazine'nin borcu 1,5 trilyon lira arttı34 izlenme
Sedat Peker hakkında iddianame hazırlandı!25 izlenme
“POS cihazıyla kara para aklama işi büyüyor, Türkiye başını belaya sokmak üzere”32 izlenme
Emekliye neden para verilmediği ortaya çıktı: Yandaşlara dernek ve vakıflara para akmış!
İşsizlik rakamları açıklandı! Yaklaşık 1 milyon kişi daha…
Karabulut Ailesi’nin avukatı Rezan Epözdemir'den flaş sözler! "Yahudi Mayasız Ayini'ne göre 18 yaşına gelmiş bir erkeğin bakire bir kızı öldürerek rüştünü ispat etmesi gerekiyor"
Tecavüzcüler tahliye edilirse dünyayı yakacağım demişti; tahliye edildiler!