Siyaset arenasında İBB'ye yönelik soruşturmalar, CHP'nin çarşambası ve cumartesi mitingleri; 'yeni çözüm süreci' ve 'yeni Anayasa' tartışmaları devam ederken yeni anketler de devam ediyor.
Son olarak DiEn Araştırma'nın 28 Mayıs1 Haziran 2025 tarihleri arasında 2 bin 828 ödemeyle gerçekleştirilen seçim anketinde dikkat edilen sonuçlar ortaya çıktı.
Buna göre Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), Cumhur İttifakını oluşturan AKP, MHP ve BBP'nin toplamından fazla oy aldı. CHP ile AKP arasındaki fark neredeyse yüzde 10 oldu.
Seçim anketinin sonuçlarında sıralama şu şekilde oldu:

Öte yandan Sözcü yazarı Uğur Dündar'ın gittiği köşe yazısında aktardığı Sonar Araştırma'nın toplumdan iktidara yönelik anketinde önemli mesajlar ve kesinti sonuçları ortaya çıktı.
Sonar, son anketini Mayıs ayında 26 ilde, 2 bin 341 kişi ile görüşerek yaptı.

“Boyut, erken genel seçim yapılmamış mıydı?” konunun yönlendirildiği yüzde 57.4'ü “Evet, erken seçim yapılmalıdır”; yüzde 35,5 “Hayır, erken seçim yapılmamalıdır”; yüzde 7,1 “Fikrim” yanıtını verdi.
Araştırmada kişinin siyasi tercihleri de soruldu.
“Bugün bir genel seçim olsa hangi siyasi partiye oy verirsiniz?” Oyunda kararsızlar dağıtıldığında partilerin oy oranı şu şekilde şekillendi: CHP yüzde 36,8. AKP yüzde 30,8. DEM Partisi yüzde 10,7. MHP yüzde 6,8. İYİ Parti yüzde 6.2. Zafer Partisi yüzde 4.1. Yeniden Refah Partisi yüzde 2,9. Diğer yüzde 1,7.
Sözcü
Hüsnü Mahalli "Kesin Trump'ın ödü kopmuştur"84 izlenme
Medrese ahırında asılı bulunan Abdulbaki'nin babası konuştu: "Yapılacak bir şey yok, şikayetçi olmayacağız"43 izlenme
Youtube'dan Sedat Peker kararı101 izlenme
Üniversite rektörü, şoförünü fakülte sekteri olarak atamasını savundu!63 izlenme
AKP’li kadın hayat pahalılığından bakın kimi sorumlu tuttu? 'Millet çok açgözlü. 1 tane yerine 3-5 tane alıyor. O yüzden pahalılık, yoksulluk, huzursuzluk var'48 izlenme
İmamdan büyük vurgun! Yurt dışına kaçtı!45 izlenme
Kapatılan Başbakanlık’a ait binaların akıbeti gizleniyor!167 izlenme
Erdoğan "Ne Rusya'dan ne Ukrayna'dan vazgeçeriz" demişti, damat tarafının paylaşımı ortalığı karıştırdı!48 izlenme
Mersin’de öğretmenlere mini etek incelemesi!
Sağlık Bakanlığı açıkladı: 1260 yeni vaka tespit edilirken, 4 kişi hayatını kaybetti, 1225 kişi sağlığına kavuştu!
Sinan Ateş'in eşinden Başsavcı'nın Yargıtay'a atanmasına tepki: "Henüz iddianamenin olmadığı ortamda..."
Her tahmini tutmuştu: Yeni asgari ücret ve emekli zammı için net rakam verdi