AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın diplomasıyla ilgili tartışmalar dönem dönem kamuoyunun gündemine gelmeye devam ediyor.
2016 yılında, Erdoğan’ın diploması hakkında bir açıklama yapan Marmara Üniversitesi, iddiaları ‘haksız’ ve ‘mesnetsiz’ diye nitelerken, Erdoğan’ın üniversitenin işletme bölümünden mezun olduğunu belirtti.
Erdoğan'a 2011 yılında isteği üzerine, 'duplikata' verildiği ve bu belgede dekan ve rektörün imzasının bulunmadığı ifade edilirken, 4 sayfalık açıklamada, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın diplomasının görüntüsüne yer verilmedi.
Üniversite, açıklamasında Erdoğan’ın 1974’te İstanbul İktisadî ve Ticarî İlimler Akademisi’ne bağlı ve dört yıllık Aksaray İktisadî ve Ticarî İlimler Yüksekokulu’na kayıt yaptırdığını, 1981 yılının şubat ayında da mezun olduğunu aktardı. Ancak Aksaray İktisadî ve Ticarî İlimler Yüksekokulu’nun Beyazıt Maliye Muhasebe Yüksek Okulu ile birleştirilerek Ticari Bilimler Fakültesi’nde dönüştürüldüğü belirtilirken, Erdoğan’ın Dr. Sinan Artan imzalı ve 3 Nisan 1981 tarihli geçici mezuniyet belgesi aldığı ifade edildi.

ARTAN HAKKINDAKİ YÖK KARARI
Artan, kamuoyunun gündemine Haliç Üniversitesi’nden atılması ardından gelmişti.
Haliç Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Gündüz Gedikoğlu’nun 6 milyon lirayı usulsüz harcadığı iddiaları sonrası görevden alınmasıyla üniversite genel kurulu yapılmış ve Sinan Artan mütevelli heyeti başkanı olarak seçilmişti.
Ancak daha önce 2009 yılında disiplin cezası nedeniyle üniversiteden uzaklaştırılan Artan için, YÖK’ün “öğretim üyeliği yapamaz” kararı nedeniyle üniversitede yeniden genel kurul toplanmış ve yerine Mehmet Mansur Topçuoğlu getirilmişti.
Danıştay ise, Haliç Üniversitesi Mütevelli Heyet eski Başkanı Sinan Artan’ı görevine iade etmeyen YÖK Başkanı Gökhan Çetinsaya için soruşturma açılmasına izni vermişti.
Eski Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer’e ‘tez danışmanlığı’ yaptığı da iddialar arasında olan Prof. Artan, 2019 yılında yaşamını yitirdi. Marmara Üniversitesi ise, vefatı ardından yaptığı açıklamada Artan’ın okuldan 2004 yılında emekli olduğunu bildirmişti.
İstanbul Havalimanı’nda satılan sosisliler, dudak uçuklatan fiyatı ile gündemde!435 izlenme
Dünya medyasında büyükelçi yorumu: Erdoğan geri adım attı45 izlenme
Sedat Peker, HDP'den AKP'ye geçen ismi örnek verdi: "Şimdi evliya mı oldu?"69 izlenme
Kaymakam Faruk Saygın, kendisine 'hoş geldiniz' diyen öğretmeni sınıftan kovdu!44 izlenme
Sahte diploma skandalı büyürken bomba iddia: Siber güvenlik başkanlığı 8 aydır boş!13 izlenme
Ekrem İmamoğlu duyurdu: "Dar gelirli emeklilere 10 bin lira pazar desteği!"36 izlenme
Büşra hemşireye hakaret eden Süleyman Kaan Altınok gözaltına alındı!140 izlenme
Mahkeme nin'Fetö'cü' dediği şirkete Gökçek kıyağı! Yüzde 104 daha pahalıya ihale verdi!89 izlenme
AKP'nin kalesi olan kentte her 5 kişiden 1’i icralık!
Ülkücü olduğunu söyleyen vatandaş sokak röportajında isyan etti 'Erdoğan’a oy veren bu elimi kesip Türk milletinden özür dilemem lazım!'
AKP baskın seçime mi hazırlanıyor?
İBB'de bir skandal daha! 27 milyon TL'nin üzerine yattılar!