Türkiye’nin son bir haftadır gündemi Atatürk Havalimanı’nın iki pistinin kırılarak millet bahçesine dönüştürülmesi projesi.
Muhalefet partilerinin temsilcileri, sivil toplum örgütleri ve vatandaşlar iş makinelerinin pist bölgesine girip yıkım çalışmalarına başlamasına tepki gösterirken, iktidar mensupları projeyi savunuyor.
İstanbul Havalimanı 2018 yılında açıldıktan sonra Atatürk Havalimanı, adeta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın özel havalimanı olarak kullanılmaya başlandı.
Sözcü'de yer alan habere göre, Cumhurbaşkanlığı'na ait tam 16 hava aracının bulunduğu VIP filo Atatürk Havalimanı'nda konuşlandırıldı.

AÇILIŞLARA GİTTİ
Erdoğan, kentin kuzeyine yapişletdevret modeliyle yaptırılan İstanbul Havalimanı’na açılmadan önce 21 Haziran 2018 tarihinde indi. Havalimanında incelemelerde bulunan ve müteahhitlerden bilgi alan Erdoğan 29 Ekim 2018’de ise havalimanının açılışını gerçekleştirdi. Erdoğan, 14 Haziran 2020’de ise üçüncü pist, devlet konukevi ve camii açılış töreni için İstanbul Havalimanı’na uçakla indi.

İstanbul Havalimanı’nı seyahatlerinde pek tercih etmeyen Erdoğan, İstanbul’a geldiği günlerde eğer yurtiçi ve yurtdışı seyahatleri varsa genellikle Atatürk Havalimanı’nın doğubatı pistini kullanıyor, basın toplantılarını burada düzenliyor.

Atatürk Havalimanı millet bahçesine dönüştürülme projesi tamamlandıktan sonra da pist ve devlet konukevi hizmet vermeye devam edecek. Dolayısıyla Cumhurbaşkanlığı uçak filosu da burayı kullanmayı sürdürecek.
İstanbul Havalimanı’nda iki yıl önce devlet konukevinin hizmete alınmasına rağmen, Erdoğan’ın seyahatler ve basın toplantıları için neden burayı tercih etmediği bilinmiyor.
29 Mayıs’ta İstanbul’un fethini Atatürk Havalimanı’nda kutlayacaklarını belirten Erdoğan, yeni havalimanından her fırsatla övgüyle söz ediyor.
İdlib’den Türkiye sınırına gelenlerin sayısı 480 bini aştı91 izlenme
Cumhurbaşkanının halk plajından denize girdiğini görenler şaşırdı11 izlenme
Ahmet Şık'tan Erdoğan'ın kampanyasına ilk yorum: Çaldıklarını yerine koyarsa...171 izlenme
Yine şaşırtmadı! Merkez Bankası'na atanan isim tanıdık çıktı!67 izlenme
Sokak röportajında Erdoğan’ı eleştiren CHP üyesi gözaltına alındı26 izlenme
"Rütbemi Gülen taktı" diyen FETÖ itirafçısı nasıl generalliğe yükseldi?91 izlenme
TTB ‘Hain’, El Kaide ‘Yerli ve Milli’129 izlenme
Gökçek'ten saksı bitkilerine 550 milyon TL!138 izlenme
KYK yurdunda bir öğrenci daha intihar etti: Soruşturma başlatıldı
Sahte hoca parasını alarak istismar etti! “Cinsel ilişkiye girelim, muskanın etkisi artsın”
Zeytinlikler için TBMM'ye gelen köylü sinir krizi geçirdi: “Anam, babam, toprağım benim. Terk etmeyeceğim burayı”
Hükümete yakın medya tüm Türkiye'nin konuştuğu istifada 'Üç maymun'u oynamayı tercih etti!