Yerel seçimler yaklaşırken emekliler 3 bin TL'ye çıkarılan ikramiyelerden yana şikayetçi.
Emekli vatandaş 3 bin TL'lik ikramiyeye itiraz ederken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, emeklilere seyyanen zam taleplerini "tahrik" olarak nitelemiş ve bütçede emeklilere daha fazla kaynak ayırmanın imkansız olduğunu savunmuştu.
Cumhur İttifakı'nın ortağı MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ise Erdoğan'ın açıklamasına karşılık olarak 29 Şubat’ta açıklama yaparak “Emeklilerimizin çağrıları haksız değildir, gerekli iyileştirmeler cömertçe yapılacaktır” demişti.
Kısa Dalga'dan Mehmet Çetingüleç'in iktidar kulislerinden aldığı son bilgilere göre ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Pazartesi günü (yarın) yapılacak kabine toplantısından sonra emekli ikramiyelerine yönelik bir açıklama yapacak.
Buna göre Erdoğan'ın bayram ikramiyesinin 3 bin TL'den 10 bin TL'ye çıkarılmasını duyuracağı öne sürülüyor. Böylece 2023 yılında 2 bin TL olan ikramiyeye 5 kat zam yapılmış olacak.
İktidar kanadından kulislere yansıyan bilginin doğru çıkması halinde emekliler Ramazan ve Kurban Bayramı'nda 10'ar bin TL, yani toplamda 20 bin TL ikramiye alacak.
Gerçek Gündem
Enflasyon yüzde 40’a yapışır normalleşme 2 yıla yayılır40 izlenme
1.5 milyar dolarlık ATAK helikopterinin ihracatı için ABD'nin izni gerekiyor!408 izlenme
İlk askeri kafileyi taşıyan THY uçağı Ankara’ya indi44 izlenme
AKP'li vekil MHP'ye oy verenlere köpek dedi!611 izlenme
Binali Yıldırım'dan çok konuşulacak 'ekümenik' paylaşımı102 izlenme
Erdoğan'ın Yazlık Sarayı'nın yapıldığı Okluk Koyu'ndaki arazileri elinden alınan Turgut Yücel, 57 yaşında kalpten öldü!46 izlenme
AKP’li belediyeden 35 milyonluk usulsüz ihale!126 izlenme
'İmamoğlu dosyası henüz kapanmadı'58 izlenme
Başka ülkeden gelen ürün, yerli üretimden daha ucuza satılıyor: İthali 29,50 TL yerlisi 31,50 TL
Yozgat'ı kaybeden AKP'li belediye başkanı seçimden 2 gün önce memur maaşlarını, elektrik, akaryakıt borçlarını ödemeyip, 18 milyon lirayı futbolculara göndermiş!
AFAD ön değerlendirme raporunu yayımladı: "Deprem 'yıkıcı' nitelikte"
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'ndan indirim müjdesi