Home
19 Eylül 2023 ( 12 izlenme )
Reklamlar

Erzurum’un ünlü cağ kebabı artık tadımlık oldu


Küçükbaş hayvan etiyle yapılan ve özel baharatlarla hazırlanarak odun ateşinde pişirilen Erzurum’un ünlü cağ kebabı artık tadımlık. Son zamlarla birlikte fiyatı bir yıl öncesine göre yüzde 100 zamlanan cağ kebabını artık yemek hiç de kolay değil. Kentte ortalama 65 gramlık bir cağ kebabın fiyatı 50 liraya satılıyor...


Türkiye’nin ‘et deposu' olarak nitelendirilen ve ‘Hayvancılığın Başkenti’ olarak bilinen Erzurum'da ünlü cağ kebabı yemek artık cep yakıyor.

Küçükbaş hayvan etiyle yapılan ve özel baharatlarla hazırlanarak odun ateşinde pişirilen cağ kebabının fiyatı son zamlarla birlikte geçen yıla oranla yüzde 100 arttı.

Kentte ortalama 65 gramlık bir cağ kebabın fiyatı 50 liraya satılıyor.

Çağ kebabı satan esnaf geçen yıllara oranla işlerinin çok düştüğünü belirtirken, vatandaşlar ise artık ayda yılda bir kez ve çok özel günlerde bu lezzeti tadabildiklerini belirtiyorlar.

“ETE ZAM GELİYOR BİZDE KEBABA ZAM YAPIYORUZ”

Cağ Kebabının mucidi olarak tanınan ve 1982 yılından beri bu sektörde hizmet veren Kemal Koç, maliyet fiyatlarının artmasından şikayetçi. Koç, artan et fiyatlarının kebaba da yansıdığın belirterek, şöyle konuştu:


En önemli sorunumuz Erzurum'da kuzu eti bulamıyoruz. Bu kebap kuzu etinden yapılıyor. Fiyatlarda doğal olarak geçen yıllara göre yüzde iki yüz zamlandı.

Ete zam geliyor, biz de kebaba zam yapıyoruz. Geçen yıl 20 liraya verdiğimiz bir cağ kebabı bu yıl 50 liraya veriyoruz.

Fiyatlar cağların büyülüğüne ve gramına göre değişiyor. 35 liradan başlayıp 80 liraya kadar yükseliyor.

Ortalama 4050 gram cağ 50 lira. Bir zamanlar İran'a, Irak'a, et gönderen Erzurum'da artık küçükbaş hayvan yok.

Erzurum'da şimdilik 52 cağ kebap dükkânı var. Ancak kebapçılar etlerini Konya Karapınar'dan, Balıkesir'den getiriyor.

ERZURUMLU OLARAK ARTIK CAĞ KABABI YEMEK LÜKS

Erzurum'da yaşayanlardan çok dışardan gelenlerin artık cağ kebabı yiyebildiklerini anlatan vatandaşlar ise yüksek fiyat artışından yakınıyor.

Erzurumlu olarak artık cağ kebap yemenin lüks olduğunu anlatan bir vatandaş, “Geçen yıla kadar haftada bir gün ailece gelerek cağ kebap yiyebiliyorduk. Ancak artık aydayılda bir gelebiliyoruz. Bir kişi 45 cağ yese 250300 liradan aşağı bir masadan kalkamıyor. Asgari ücretle çalışan birisi nasıl bunu karşılasın?” diye soruyor.

Sözcü

Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Müjdat Gezen ve Metin Akpınar soruşturmasında büyük skandal! AKP'nin kalesi Konya'da vatandaş böyle isyan etti: "Bundan sonra AKP'ye oy yok. 80 yaşında bu kanalizasyonu temizliyorum. Benim oyum CHP’ye" Sağlık Bakanlığı o bölgedeki yeni vaka sayısını 45 olarak açıkladı, Vali ‘100’leri buldu’ dedi! Darısı Türkiye'nin başına: İki ülke göçmenler konusunda anlaştı