İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclisi AKP Grup Başkanvekili Tevfik Göksu'nun başkanlığını yaptığı Esenler Belediyesi, 25 Aralık 2019'da “hediyelik kol saati” alımı için ihaleye çıktı. 2 teklifin sunulduğu ihaleyi 280 bin TL'lik teklifin sahibi Akkaya İnşaat Mobilya Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kazandı.
Şirketle 26 Aralık 2019'da sözleşme imzalandı. Sözleşmeye göre hediyelik kol saatleri 2631 Aralık tarihleri arasında 5 gün içinde belediyeye teslim edildi. İhalenin sonucu 14 Mayıs 2020'de kamuoyuna duyuruldu. İhalenin duyurusunda teknik şartname yer almadığı için alınan saatlerin markası ve adedi öğrenilemedi.

Esenler İlçe Başkanlığı'da görevli Bayram Akkaya'nın oğullarının şirketi, belediyenin ihalesini aldı.
AKKAYA AİLE ŞİRKETİ
Ancak ihaleyi kazanan şirketin ortakları oldukça tanıdık. Şirketin ortakları olan FerhatSerhat Akkaya kardeşlerin babası, AKP Esenler İlçe Başkanlığında siyasi ve hukuki işlerden sorumlu başkan yardımcısı Bayram Akkaya.

Baba Akkaya, İstanbul Ticaret Odası kayıtlarına göre ihaleyi kazanan şirketin aynı zamanda eski yöneticisi. Esenler Belediyesi daha önce de ‘tanıdık' isimlere giden ihalelerle gündeme gelmişti.
Esenler Belediyesi “Belediyemizin ihalelerine giren firma ve yöneticilerinin hangi partiye, hangi vakıf veya derneğe, hangi aidiyete mensup olduğuna bakmayız” denilmişti.
İmamoğlu’ndan Bakan’a yeğen cevabı: Komedi filmi gibi110 izlenme
AFAD yetkilisi: "Çocukları kömürleşmiş halde çuvala koyduk"17 izlenme
İBB Meclisi'nde sansür yasasını eleştiren İYİ Partili üyeye AKP'lilerden saldırı!43 izlenme
Boğaziçili profesör, kütüphanenin de olduğu binayı sağanak yağış sonrası en alt kata kadar su basınca isyan etti: "Ne bekliyordunuz?"12 izlenme
Ekonomik kriz girdabı fabrikaları yuttu! 2 bin 300 fabrika kepenk indirdi9 izlenme
AKP iktidarı, BOTAŞ’ın 324 milyon liralık boru hattı iyileştirme ihalesini kimseye duyurmadan gizli ihaleyle o şirkete verdi!54 izlenme
Ekrem İmamoğlu’ndan İBB’de 3 atama birden149 izlenme
‘Her şeyi Reza yaptı’ diyen Ebru Gündeş yırttı! Yalı davasında beraat etti101 izlenme
Yunan adalarına kapıda vize ücreti ne kadar olacak? İşte uygulamanın detayları
Erdoğan'ın "uçan saray"ını kim dizayn ediyor?
TRT'nin Ulus'taki boğaz manzaralı binası satılıyor: Kime satılacağı şimdiden belli
Binlerce mağdur vardı, mahkemeden kredi için emsal niteliğinde karar!