Esenyurt Devlet Hastanesi’nde 1 Mayıs çalışması yapan SES üyelerine saldırı

Esenyurt Devlet Hastanesi’nde 1 Mayıs çalışması yapan SES üyelerine saldırı
00:00 / 00:00
Videonuz yüklenirken bir hata oluştu!
Lütfen daha sonra tekrar deneyin.
Hata Kodu: 101
14 izlenme 28 Nisan 2024
Reklamlar

İstanbul’un Esenyurt ilçesindeki devlet hastanesinde 1 Mayıs ile ilgili çalışma yürüten Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası’nın yöneticisi ve üyelerine güvenlik müdahale etti. Sendikadan yapılan açıklamada, “Hastane yönetimi, sorunları çözmek yerine; sorunları dile getiren sendikamız yöneticilerine saldırıyor. Bu saldırıyı kınıyoruz” denildi.



Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) bünyesinde faaliyet gösteren Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES), İstanbul Esenyurt Devlet Hastanesi’nde 1 Mayıs ile ilgili yürüten çalışma sırasında saldırıya uğradı.

Sendika tarafından yapılan açklamada, güvenlik güçleirnin yönetici ve üyelere müdahale edildiği belirtildi.

“SENDİKAL FAALİYETLERİN ENGELLENMESİ SUÇTUR”

SES’in açıklaması şu şekilde:

“Esenyurt Devlet Hastanesi’nde, 1 Mayıs’a dair çalışma yürüten yöneticilerimiz ve temsilcilerimize güvenlik güçleri tarafından saldırılmıştır. Geçtiğimiz günlerde 71 emekçinin zehirlenmesiyle gündeme gelen bu hastane yönetimi, sorunları çözmek yerine; sorunları dile getiren sendikamız yöneticilerine saldırıyor. Bu saldırıyı kınıyoruz ve bir kez daha hatırlatıyoruz: sendikal faaliyetlerin engellenmesi suçtur! Demokratik ve hukuksal mücadelemizi yürütme devam edeceğiz!”

Tele1

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Alkol, sigara ve akaryakıta dev zam yine kapıda! Döviz karşılığı vatandaşlık düzenlemesinin iptaline Danıştay’dan ret TEMSA konkordato ilan etti! İşte AREA’nın son anketi: Ankara’da açık ara önde!