Eyyübiye ilçesindeki bir aile sağlığı merkezinde görev yapan hemşire T.B. ile aynı merkezde görevli aile hekimi İ.Ö. ve sağlık çalışanı eşi A.Ö. arasında siyasi görüş nedeniyle tartışma yaşandı.
Tartışma sırasında, hemşire T.B’ye, “Bu sağlık ocağında seni çalıştırmayız, git bu sağlık ocağından.” dediği ve hakaret içeren ifadeler kullandığı iddia edilen doktor İ.Ö, çevredekilerin araya girmesiyle olay yerinden uzaklaştırıldı.
Hemşire T.B’nin şikayeti üzerine İl Sağlık Müdürlüğünce konuyla ilgili başlatılan soruşturma sonucu aile hekimi İ.Ö. ile eşi A.Ö. açığa alındı.
Aile Hekimliği Ödeme ve Sözleşme Yönetmeliğindeki “İdeolojik veya siyasi amaçlarla kurumların huzur, sükun ve çalışma düzenini bozmak, boykot, işgal, kamu hizmetlerinin yürütülmesini engelleme, iş yavaşlatma ve grev gibi eylemlere katılmak veya bu amaçlarla toplu olarak göreve gelmemek, bunları tahrik ve teşvik etmek veya yardımda bulunmak” hükmü uyarınca, doktor ve eşinin sözleşmelerinin 2 ay süreyle askıya alındığı, ayrıca bu kişiler hakkında adli soruşturma başlatıldığı öğrenildi.
Tele1
Mehmet Şimşek’in yanıtıyla acı gerçek ortaya çıktı: Nüfusun yarısından fazlası çareyi kredide arıyor29 izlenme
Memleketine bayramlaşmaya gitti miting oldu! Trabzon’da İmamoğlu fırtınası!268 izlenme
Hastanenin ismi "şehir" olunca kazık ikiye katlandı!42 izlenme
Hulusi Akar’a zor sorular: PKK’nın elinde ‘zorla alıkonan’ vatandaşlarımız var mı?76 izlenme
Artvin'li gençten yandaş gazeteye kapak üstüne kapak ! İzle,Paylaş !1858 izlenme
Çocuklarda kışla birlikte RSV vakaları arttı18 izlenme
Şehit annesi Bahçeli'yi de danışmanını da rezil etti!625 izlenme
AFAD yetkilisi: "Çocukları kömürleşmiş halde çuvala koyduk"17 izlenme
İstanbul’un göbeğinde 2.el pazarı! Ekonomi iyi diyen iktidar fedaileri bu görüntülere iyi baksın
‘Örtülü’ faturası 1.1 milyar lira!
AKP’li meclis üyesi zehir zemberek sözlerle istifa etti: "Yapılan usulsüzlüklerin ortağı olmak istemiyoruz"
'Erdoğan apartmandan saraya taşınınca her şey değişti'