
Caner, lise arkadaşı Doçent Fatih Uyar'ın, Gül Ailesi'nin diyetisyeni olduğunu belirterek, “Bana ‘Köşk'te doktora ihtiyaç var, istersen seni Cumhurbaşkanımızın eşi Hayrünnisa Gül ile görüştürebilirim' dedi, Hayrünnisa Hanımla görüştüm. Bir gün sonra Abdullah Gül beni makamına çağırarak, görevi tevdi etti” dedi.
Ankara'da Gazi Üniversitesi'ndeki FETÖ yapılanmasına ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan isimler arasında 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün doktoru Sedat Caner'in de olduğu ortaya çıkmıştı. ByLock kullanıcısı olduğu iddia edilen Caner, mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi. Caner, mahkemedeki sorgusunda, Çankaya Köşkü'nde kendisiyle iş görüşmesi yapan kişinin Gül'ün eşi Hayrünnisa Gül olduğunu, Abdullah Gül'ün de kendisine işi tevdi ettiğini şu sözlerle anlattı:
Hayrinnüsa Gül
ARKADAŞI ARACI OLDU
“Liseden arkadaşım olan Hacettepe Üniversitesi'nden Doçent Fatih Uyar, Gül ailesinin özel diyetisyeniydi. Uyar bir gün bana ‘Köşk'te doktora ihtiyaç var, istersen seni Cumhurbaşkanımızın eşi Hayrünnisa Gül ile görüştürebilirim' dedi. Fatih'in aldığı randevu ile Hayrünnisa Hanım'la görüştüm. Görüşme olumlu geçti. Bir gün sonra Abdullah Gül beni makamına çağırarak, görevi bana tevdi etti.” FETÖ üyeliği iddialarını reddeden Caner, Fetullah Gülen'in doktoru Tuncay Delibaşı ile mecburen temas ettiğini öne sürerek, “Görevime başladığımda Tuncay Delibaş, Sağlık Koordinasyon Kurulundaydı. Asistan olarak görev yaptığımda da Numune Hastanesi'nde bölüm başkanıydı. Beni ürküten bir insandı, zorunlu temasım dışında uzak duruyordum” dedi. Caner, ByLock kullandığı iddialarını reddederek, Cumhurbaşkanlığı bilgi işlem müdürlüğünden kendisine verilen telefonu kullandığını söylemişti.
https://www.sozcu.com.tr/2018/gundem/fetocudoktorukoskehayrunnisahanimalmis2564645/
Narin öldürülmeden önce ne gördü? Ağabey ve kuzen iddiası...94 izlenme
Meclis'te görüldü... "Kim bu adam?"81 izlenme
İstanbul Havalimanı'nda yiyecek fiyatları uçak biletleriyle yarışıyor!31 izlenme
Atlar varlık fonu için yarışacak!42 izlenme
Kanal İstanbul güzergâhındaki konut ihaleleri iptal!33 izlenme
Enerji Bakanı Bayraktar: Gabar'da rekor kıracağız31 izlenme
Bursa depreminde kendini sokağa atan kadın korkudan fenalaştı56 izlenme
Kızılay yalanlamıştı: Battaniye skandalının belgeleri ortaya çıktı28 izlenme
İş dünyasından İmamoğlu'nun tutuklanmasından sonra ilk açıklama
AKP'den vekil adayı olan Kaymakam'dan eczane çalışanlarına pes dedirten 'maske - sosyal mesafe' cezası!
Dilan-Engin Polat davası: Savcı tutukluluklarının devamını istedi
İşte Erdoğan’ın çevresiyle paylaştığı seçim tarihi