13 Kasım'da Suriyeli terörist Ahlam Albashir’in, İstanbul'un en popüler bölgelerinden Taksim İstiklal Caddesi'ne bombalı saldırı düzenlemesi sonrasında gündeme gelen Suriye ve Kuzey Irak’a askeri operasyon sabaha karşı gerçekleşti.
Geçen hafta 6 kişinin yaşamını yitirdiği ve 81 kişinin de yaralandığı terör saldırısı sonrasında Ankara Suriye'ye bir operasyon yapılabileceğinin sinyalini vermiş ve bu ihtimaller uluslararası medyada da geniş yer bulmuştu.

Fotoğraf: AA
TSK’nın sabaha karşı gerçekleştirdiği hava operasyonu da uluslararası kamuoyunda gündem oldu. Haftanın son gününde İngiliz, ABD ve Avrupa medyası gelişmeye geniş yer ayırdı.
İngiliz Financial Times, kapsamlı bir analiz yazarken, “Bu operasyonun devam edip etmeyeceği henüz bilinmiyor. Büyük çaplı bir operasyon gelecek yıl seçime girmeye hazırlanan Cumhurbaşkanı Erdoğan’a desteği artırabilir. Bu yıl Suriye’ye bir operasyonu gündeme getirmişti fakat Suriye lideri Beşar Esad’ı destekleyen Rusya ve İran’dan yeşil ışık almamıştı” yorumuna yer verdi.
İngiliz gazetesi, omurgasını terör örgütleri PKK/PYD/YPG’nin oluşturduğu Suriye Demokratik Güçleri’ni ABD’nin desteklediğini hatırlatırken Washington’ın da benzer bir operasyona karşı olduğunu yazdı.
ABD MEDYASI: TÜRKİYE HAVA OPERASYONUNA BAŞLADI
ABD merkezli haber ajansı Associated Press, gelişmeyi abonelerine, “ABD destekli Kürt güçler, Türkiye’nin Suriye’nin kuzeyinde bazı kasabalara hava operasyonu gerçekleştirdiğini aktardı. Hava operasyonu, İstanbul’da 6 kişinin öldüğü ve 80’den fazla insanın yaralandığı İstanbul’un kalbindeki ana caddede gerçekleşen bombalı saldırıdan bir hafta sonra gerçekleşti” şeklinde aktardı.
AP’nin haberinde, “Ankara ve Washington PKK’yı terör örgütü olarak kabul etse de Suriye’deki Kürt grupların statüsü konusunda anlaşamıyorlar” ifadesi yer aldı.
BBC: NERELER VURULDU BİLİNMİYOR
İngiliz devlet televizyonu BBC de gelişmeyi okurlarına duyurdu.
Haberde hangi noktaların vurulduğunun henüz bilinmediği kaydedilirken Ankara’nın son yıllarda bölgede birçok askeri operasyon gerçekleştirdiği de hatırlatıldı. Operasyonun, Taksim’deki hain terör saldırısından geldiğine de dikkat çekildi.
FRANSIZ MEDYASI: TERÖRİSTLER ÖLDÜRÜLDÜ
Fransız haber ajansı AFP de gelişme ilgili haberleri abonelerine ve okurlarına aktardı. AFP’ye konuşan sivil toplum kuruluşu Suriye Gözlem Kuruluşu’ndan bir isim, omurgasını terör örgütü PKK/YPG/PYD’nin oluşturduğu ve ABD’nin destek vererek Ankara’yı karşısına aldığı Suriye Demokratik Güçleri’nden 6 kişinin öldüğünü öne sürdü.
İki bölgede 20’den fazla hava operasyonu gerçekleştiğini de iddia eden AFP, saldırının Taksim’deki terör saldırısından sonra yapıldığını da aktardı.
Sözcü
Prof. Dr. Ahmet Saltık 'Koronavirüs Türkiye'de yaklaşık 6 milyon insana bulaştı !'175 izlenme
AKP’li vekilin kardeşinin rektör yapıldığı üniversite bakın ne halde!68 izlenme
Prof. Dr. Fatih Tank: Sanki hiç 11 Mart-31 Mayıs arasını yaşamamışız gibi98 izlenme
Tolga Çevik İstanbul’da devam eden sandık sayımına gönderme yaptı232 izlenme
CHP’li belediyelerde asgari ücret ne kadar olacak?119 izlenme
Fransız AFP ajansı yazdı: İmamoğlu’nun başarısındaki kilit nokta olumlu retoriği124 izlenme
Bahçeli’nin ‘Öcalan’ tezi çürüdü: Vatandaşlar anket sonuçlarında son noktayı koydu20 izlenme
TMSF'ye devredilen şirketin arazisine imar kıyağı, AKP ve MHP oylarıyla kabul edildi!40 izlenme
Başkan Böcek acı tabloyu açıkladı! İşte belediyenin borcu
Seçil Erzan'ın telefon konuşmalarında yeni detaylar ortaya çıktı
Terör neden bitmiyor sorusunun cevabı ! 'Teröristler teslim oldu' denilen haberin perde arkası ' Ekip, AK ekip çıktı !
ABD’deki Halk Bankası davasında yeni gelişme