Gazeteci Özlem Gürses, YouTube kanalındaki yayındaki yayında, Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ile Suriye Milli Ordusu hakkında kullandığı, "Gördüğünüz üzere IŞİD yapısı, yani TSKSMO yapısı Kürtlerin olduğu bölgelerde küçük küçük kazanımlar elde etmiş" ifadeleri nedeniyle gözaltına alındı.
Başsavcılık, Özlem Gürses'in kullandığı ifadelerle, "Türk Silahlı Kuvvetleri'ne terör örgütü benzetmesi yaptığı, işkence ve katliamlarda bulunan terör örgütleriyle birlikte hareket eden ve işgalci olarak nitelendirdiği bir kurum olarak gösterdiği" iddialarını öne sürerek Gürses hakkında, "Devletin kurum ve organlarını aşağılama" ve "Halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma" suçlamalarından gözaltı kararı verdi.
Başsavcılık, Özlem Gürses'in yakalanarak gözaltına alındığını duyurdu.
Siyasiler, gazeteci Özlem Gürses’in gözaltına alınmasına tepki gösterdi.
CHP Genel Başkanı Özgür Özel ve eski CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, sosyal medya hesabında yaptıkları paylaşımla Gürses’e destekte bulundu. Kılıçdaroğlu ayrıca, konunun takipçisi olacağını kaydetti.
Özgür Özel: İktidarın siyasallaştırdığı yargı, gazetecilere gözaltılarla gözdağı vermeye devam ediyor. Gazeteci Özlem Gürses, canlı yayın şartlarında anlam kaymasına uğradığı belli bir cümle nedeniyle önce linç ettirildi. Şimdi de çağrılsa ifadeye gidecekken, İstanbul’a özel görevle atanan Başsavcının talimatı ile apar topar gözaltına alındı. Bu hukuksuzluğa bir an önce son verin. Yargıyı da gazetecileri de rahat bırakın.
Kemal Kılıçdaroğlu: B.O.P.’un Eşbaşkanı, yargı ve emniyeti bir sopa gibi kullanarak gazeteci Özlem Gürses’i gece yarısı gözaltına aldırdı! Özlem Gürses, havuz medyasının bir parçası değildir. Düşündüklerini cesurca dile getirebilen, onurlu bir gazetecidir. Ancak bu duruşu nedeniyle yıldırılmak ve korkutulmak isteniyor. Özlem Hanım’ın yanındayım ve bu konunun sonuna kadar takipçisi olacağım.
Mansur Yavaş: Basın özgürlüğü, demokrasimizin temel taşlarından biridir ve ifade özgürlüğü, toplumların ilerlemesi için vazgeçilmez bir değerdir. Gazeteci Özlem Gürses’in ifadeye çağrılması yerine doğrudan gözaltına alınması, hukuk devleti ve demokratik değerler açısından doğru bir yaklaşım değildir. Bu tür uygulamalar, sadece bireysel bir hak ihlali değil, aynı zamanda basının özgürce görev yapabilmesi konusundaki endişeleri de artırmaktadır. Yargı süreçlerine saygı duymakla birlikte, basın mensuplarının herhangi bir baskı ya da korku altında olmadan, özgürce ve tarafsızca görev yapabilmesi, güçlü ve adil bir demokrasinin olmazsa olmazıdır.
Tele1
Yenidoğan çetesi için hesap vakti: İşte istenen cezalar26 izlenme
Diyanet'te Ali Erbaş döneminin kadroları görevden alındı13 izlenme
İş insanının 50 milyon dolarlık mal varlığına çöküldü iddiası: Süleyman Soylu'nun akrabası da işin içinde31 izlenme
Şeker can çekişiyor: Zarar katlanıyor öz kaynaklar bir bir eriyor26 izlenme
Sen misin iktidarı eleştiren! Mimarlar Odası'nın yöneticilerini tek tek memuriyetten atıyorlar32 izlenme
Yandaşlar birbirini yiyor ! Akit TV'den Şamil Tayyar'a 'şarlatan, tayyare, çakal, pervane !'1371 izlenme
Ürkütücü Rapor: 1 Milyon Öğrenci Tarikatların Elinde!170 izlenme
‘İmamlar grev yapabilir, akşam ve sabah namazı fazla mesaiye giriyor!’75 izlenme
3 trilyon dolar vergi yoksulluğa yetmedi
Öztürk Yılmaz: Suriyeliler siyasi parti kuracak
Hatay'da 6 Şubat depreminde 370 kişinin hayatını kaybettiği binanın müteahhidi Mehmet Özat'ı Ankara'da halk yakaladı
Asgari ücrete ara zam gelecek mi? Özgür Demirtaş ve Mahfi Eğilmez ne dedi?