Genç avukat yeni mezunların koşullarını gözler önüne serdi: "Asgari ücretin altında teklif eden işverenler var. Kendi ofisi olanlarda durum daha da vahim"

Videonuz yüklenirken bir hata oluştu!
Lütfen daha sonra tekrar deneyin.
Hata Kodu: 101
23 izlenme 21 Aralık 2023
Reklamlar

Üniversiteden mezun olduktan sonra genç avukatların yaşadıkları zorlukları anlattı. Bazı işverenlerin asgari ücretin altında teklif verdiğini söyleyen avukat, kendi ofisi olanların da giderlerine karşın bazı aylar iş alamadıklarını söyledi.



Genç bir avukat, " 'Abi avukat da çok para istedi ya' diyenlere gönder" ifadeleriyle başladığı videoda yaşadıkları ekonomik sorunları böyle anlattı:

"Diyelim ki mesleğe yeni başlamış bir avukatsınız. Özel bir iş yerine bağlı çalışıyorsanız ortalama 15 bin 800 lira en az maaş almanız lazım. Ama maalesef asgari ücretin altında teklif edenler işverenler de oluyor. Evet doğru duydunuz. Kendi ofisi olan avukatlarda durum daha da vahim. Giderleri artarak devam ederken bazı aylarda hiç iş alamadıkları da oluyor. Sizlere güzel şeyler söylemek isterdim ama maalesef piyasanın durumu gözler önünde. Varın siz düşünün."

O sözler avukatlar ve avukat olmak isteyenleri düşündürürken sosyal medyada gündem oldu.

Odatv.com

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Açık öğretim sınavında skandal soru! Vatandaşların gönderdiği yardımlara AKP’liler parti logosunu yapıştırıyor! Tıklayıp kendi gözlerinizle görün İmamoğlu'ndan gar ihalesine çok sert tepki 'Haydarpaşa ve Sirkeci alanına bu halk müsaade etmediği sürece kimse giremez !' AKP'li belediye salgın dinlemedi: Okçuluk sevdasına 10 milyon TL!