Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Türkiye’nin Sudan’da kiraladığı 12 bin 500 hektarlık tarım alanı hakkında bilgi verirken şaşırtıcı açıklamalar yaptı.
İYİ Parti Denizli Milletvekili Yasin Öztürk’ün Sudan’da kiralanan tarım arazileri ile at, eşek eti ithalatı iddialarına ilişkin soru önergesine yanıt veren Pakdemirli, buradaki faaliyetleri, kurulan şirkette büyük ortak olan TİGEM’in yürüttüğünü söyledi. Henüz yatırım yapılmadığını belirten Pakdemirli, şöyle devam etti:
“Artan dünya nüfusunun gıda ihtiyacı, küresel iklim değişiklikleri, ekonomik ve siyasi nedenler ülkelerin gelecekteki gıda arzı güvenliğini ve güvenilirliğini garanti altına almaya zorlamaktadır. Dolayısıyla gelişmiş ülkeler sınırları ötesindeki tarım alanlarına ciddi yatırımlar yapmaktadır. Bu kapsamda, ülkemiz de gelecekte gıda arz güvenliğini ve tarıma dayalı sanayinin hammadde girdi tedarikini garanti altına alma adına, ülkemiz ekolojisinde üretilemeyen veya üretimi yetersiz kalan ürünleri sınır ötesi üretimlerinden karşılamayı amaçlamıştır.” Ancak üretilecek ürünler arasında Türkiye’de de kolaylıkla yetişen pamuk, susam ve soyanın da sayılması soru işareti yarattı. Pakdemirli, ayrıca Sudan’ın izin verilen ihracatçı ülkeler listesinde yer almadığını, bu nedenle canlı hayvan, et ve sakatat ithalatı yapılmadığını açıkladı.
http://www.cumhuriyet.com.tr/haber/gidaguvenligimizsudanaemanetmis1721101
Sadi Konuk Hastanesi doktoru Selçuk Köse coronavirüs nedeniyle yoğun bakımda197 izlenme
Cevdet Yılmaz tek haneli enflasyon için tarih verdi40 izlenme
Yeşili katledip kaçak fabrika diktiler!114 izlenme
CHP'li belediye sözünü tuttu! Ücretsiz olarak dağıttı!113 izlenme
Odaklanma sorunu nedir?40 izlenme
Giresun'da CHP binasını taşladılar!38 izlenme
Ekrem İmamoğlu: İstanbul'un çılgın projesi depremle mücadeledir60 izlenme
İmamı mikrofonla darp ettiği iddia edilen kaymakam: "Darp etmedim, yüksek sesle uyardım"36 izlenme
Eski AKP’li başkandan torpil itirafı!
Gerici yobaz İhsan Şenocak'tan kız çocuklarını üniversiteye yollayan babalara skandal sözler! 'Cehennemliksiniz!'
Kürşat Ayvatoğlu vakasından sonra AKP'de yeni bir 'gösterişli yaşayan danışman' skandalı ortaya çıktı!
Ankara anlaşmadan çekildi, Türkiye 1 milyar dolar ceza ödeyecek! Deniz Yavuzyılmaz: "AKP’li beceriksiz yöneticiler ödesin!"