İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun İstanbul Üniversitesi’ne yatay geçiş başvurusunda referans olarak gösterdiği Girne Amerikan Üniversitesi’nin (GAÜ) kurucu direktörü ve eski ortağı Özalp Tozan, savcılığa ifade verdi.
Odatv’ye konuşan Tozan, şüpheli sıfatıyla yaklaşık bir buçuk saat süren ifadesinde, kimseye torpil yapmadığını ve özel evrak düzenlemediğini vurguladı.
Tozan, geçmişte bir öğrencinin lise mezuniyet belgesi olmadan üniversiteye kaydolmak istediğini ancak kendisinin bu isteği reddettiğini anlattı. Tozan, öğrencinin nüfuzlu bir ismin çocuğu olduğunu söylemesi üzerine sinirlendiğini ve odasından çıkardığını ifade etti.
Savcılık'taki ifadesi sorulan Tozan, "Ben kimseye torpil geçmem, özel evrak düzenlemem. Beni tanıyan tanır. Ben amcaoğlumu bile üniversiteye kaydetmemiş kişiyim. Ben İmamoğlu dahil kimseye torpil yapmam. Savcı Bey’e de söyledim. Savcı Bey, benim kişiliğimi anlayacak kadar konuştu benimle. Kayıtlara geçti bu ifadelerim." dedi.
Öğrenci temin eden bir organizatör olmadığını vurgulayan Tozan, "Benim yaşım 70'e geldi. Hayatımda kimse için özel bir işlem yapmadım. Örneğini bulana da bütün varlığımı veririm. Kurallar içinde yaşarım." ifadelerini kullandı.
İstanbul’da bir öğrencinin aylık harcaması asgari ücreti geçti31 izlenme
Volkan Konak skandalıyla gündeme gelmişti: Özgür Özel’i tehdit eden Çatalca Müftüsü'ne ballı kaymaklı yeni atama!14 izlenme
Şartnamesini Aktaş’ın yazdığı ihaleyi gösterdiler, Özlem Çerçioğlu soluğu AKP’de aldı!9 izlenme
MHP Sancaktepe İlçe Başkanı'ndan, seçim standını ziyaret etmek isteyen İmamoğlu’na hakaret!40 izlenme
Bakan Soylu ile karşılaşan Ahmet Şık: "Yargılanacaksınız"40 izlenme
Erdoğan’ın ‘vitrin mankeni’ sözlerine Kılıçdaroğlu’ndan tepki: Sesini biraz kes!84 izlenme
Bu Atatürk’ün mirasını temsil tartışmasıdır104 izlenme
Heykelden bile rahatsız oluyorlar ! AKP'li belediye meclisi üyesi, İzmir metrosundaki heykeli bezle kapattı !556 izlenme
Emine Erdoğan'a yakın isimden dikkat çeken Davutoğlu hamlesi
Kayseri'de 2 pilotun şehit olduğu uçak kazasının görüntüleri ortaya çıktı
Tostçuluktan suç örgütü liderliğine... 'İtirafçı' Aziz İhsan Aktaş nasıl yükseldi? Gazeteci Bahadır Özgür tüm detaylarıyla anlattı
Rektör pes etmiyor: Eşini, Pamukkale Üniversitesi'ne bir kez daha atadı!