Türkiye'de işsizlik oranı, eylülde bir önceki aya göre değişim göstermeyerek yüzde 8,6 oldu. Zamana bağlı eksik istihdam, potansiyel işgücü ve işsizlerden oluşan ve "gerçek işsizlik" verilerini gösteren atıl işgücü oranı ise 2024 yılı eylül ayında bir önceki aya göre 1,7 puan azalarak yüzde 25,6 oldu.
Hanehalkı İşgücü Araştırması sonuçlarına göre; 15 ve daha yukarı yaştaki kişilerde işsiz sayısı 2024 yılı Eylül ayında bir önceki aya göre 35 bin kişi artarak 3 milyon 100 bin kişi oldu. İşsizlik oranı ise değişim göstermeyerek yüzde 8,6 seviyesinde gerçekleşti. İşsizlik oranı erkeklerde yüzde 6,7 iken kadınlarda yüzde 12,3 olarak tahmin edildi.
İstihdam edilenlerin sayısı 2024 yılı eylül ayında bir önceki aya göre 95 bin kişi artarak 32 milyon 823 bin kişi, istihdam oranı ise 0,1 puan artarak yüzde 49,7 oldu. Bu oran erkeklerde yüzde 67,3 iken kadınlarda yüzde 32,5 olarak gerçekleşti.

İşgücü 2024 yılı eylül ayında bir önceki aya göre 131 bin kişi artarak 35 milyon 923 bin kişi, işgücüne katılma oranı ise 0,2 puan artarak yüzde 54,4 olarak gerçekleşti. İşgücüne katılma oranı erkeklerde yüzde 72,1 iken kadınlarda yüzde 37,0 oldu.
1524 yaş grubunu kapsayan genç nüfusta işsizlik oranı bir önceki aya göre 0,3 puan artarak yüzde 17,1 oldu. Bu yaş grubunda işsizlik oranı; erkeklerde yüzde 13,5, kadınlarda ise yüzde 24,0 olarak tahmin edildi.

İstihdam edilenlerden referans döneminde işbaşında olanların, mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış haftalık ortalama fiili çalışma süresi 2024 yılı Eylül ayında bir önceki aya göre aynı seviyede kalarak 42,7 saat olarak gerçekleşti.
Zamana bağlı eksik istihdam, potansiyel işgücü ve işsizlerden oluşan atıl işgücü oranı 2024 yılı eylül ayında bir önceki aya göre 1,7 puan azalarak yüzde 25,6 oldu. Zamana bağlı eksik istihdam ve işsizlerin bütünleşik oranı yüzde 17,3 iken işsiz ve potansiyel işgücünün bütünleşik oranı yüzde 17,9 olarak tahmin edildi.

Ekrem İmamoğlu'ndan sosyal medyayı sallayan paylaşım! "Halkın parasını halk için harcayacağız"66 izlenme
Eti şarbon vurdu fiyatlar uçtu!200 izlenme
Çin'in Hefei eyalatinde 15 dakikada sonuç verebilen koronavirüs testi geliştirildi84 izlenme
'Farkında bile olmayacaklar' diye sert çıktı: "Vatandaş 5 bin TL fazla ödeyecek"11 izlenme
Akit'ten Reşid Galip'e ırkçı sözler: "Yahudi dönmesi" dediler!160 izlenme
MEB onayıyla dağıtılan skandal kitap: Alevilik perdesi altında ateist!331 izlenme
Konut karşılığı Türk vatandaşlığı alanların büyük oyunu: Şeytanın aklına gelmeyecek yöntem!20 izlenme
Halk ekmeği alan yandaş yurttaşa "dört dörtlük hayat" dersi22 izlenme
CHP'lilerden ilk istifa yorumu
"Uzun kuyruklar oluyordu, o yüzden zam yaptık" demişti... Et ve Süt Kurumu Genel Müdürü Osman Uzun, görevden alındı!
Kızıl Goncalar'dan olay yaratan fragman: "Bütün tarikatler ve cemaatler kapatılmalıdır... Kanser hastasına aspirin veremezsiniz"
Çiftlik Bank skandalında şok gelişme: Serbest bırakıldı!